Η Αστυνομία της Νέας Υόρκης χρησιμοποιεί iPhone στη μάχη κατά του εγκλήματος

Η Αστυνομία της Νέας Υόρκης χρησιμοποιεί iPhone στη μάχη κατά του εγκλήματος
A customer shows a newly purchased iPhone 6S Plus at the Apple Retail in Palo Alto, California September 25, 2015. REUTERS/Robert Galbraith TPX IMAGES OF THE DAY - RTX1SHJG Photo:

Μέχρι τώρα, η Αστυνομία της ΝΥβασιζόταν στο Lumia της Microsoft για τα πάντα, από τη συμπλήρωση αναφορών μέχρι την αξιολόγηση φωτογραφιών από παρακολουθήσεις.

του Don Reisinger

Η Αστυνομία της Νέας Υόρκης, το γνωστό μας NYPD (New York Police Department), έχει αρχίσει να εξοπλίζει τους αστυνομικούς της με iPhone 7 και iPhone 7 Plus, αναφέρει η New York Daily News.

Η οδηγία που έχουν οι αστυνομικοί είναι να πάνε σε μια παλιά αστυνομική ακαδημία στο Μανχάταν και να αντικαταστήσουν τις συσκευές Microsoft Lumia που χρησιμοποιούσαν μέχρι τώρα με τις συσκευές της Apple. Σύμφωνα με τη Jessica Tisch, υποδιευθύντρια επικοινωνίας και τεχνολογίας του NYPD, καθημερινά «φεύγουν» 600 μονάδες iPhone σε αστυνομικούς.

Μέχρι τώρα, η Αστυνομία της Νέας Υόρκης βασιζόταν εδώ και πολλά χρόνια στο smartphone Lumia της Microsoft για τα πάντα, από τη συμπλήρωση αναφορών μέχρι την αξιολόγηση φωτογραφιών από παρακολουθήσεις.

Όμως, όταν η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι θα σταματούσε να υποστηρίζει το λειτουργικό σύστημα Windows Phone 8.1 με νέες αναβαθμίσεις λογισμικού, το NYPD αναγκάστηκε να αναζητήσει μια εναλλακτική λύση. Και διάλεξε το iPhone 7 και το iPhone 7 Plus – συσκευές που η Apple παρουσίασε το 2016.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Αστυνομία της Νέας Υόρκης επέλεξε τα iPhones για τη βελτιωμένη ταχύτητα και ασφάλεια. Η υπηρεσία δίνει τη δυνατότητα στο προσωπικό της να επιλέξει μεταξύ των δύο συσκευών ώστε ο κάθε αστυνομικός να διαθέτει το μέγεθος οθόνης της επιλογής του. (Το iPhone 7 έχει οθόνη 4,7 ιντσών και το iPhone 7 Plus έχει οθόνη 5,5 ιντσών).

Η αστυνομία γενικά θα έχει πρόσβαση στις ίδιες πληροφορίες που είχε και στις συσκευές της Microsoft, αλλά αυτό θα γίνεται σε iOS, ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον λογισμικού.

Σε κάθε περίπτωση, οι συσκευές έχουν αποδειχτεί εξαιρετικά σημαντικές για τη δουλειά της αστυνομίας καθώς συχνά εξασφαλίζουν ροή πληροφοριών με ταχύτερο και ευκολότερο τρόπο σε σχέση με άλλα συστήματα επικοινωνίας.

Επιπλέον, με τις συγκεκριμένες συσκευές είναι ευκολότερο για το NYPD να παρέχει στους αστυνομικούς πληροφορίες ως προς το περιβάλλον στο οποίο καλούνται να δράσουν.