Η Blueground εδραιώνει την παρουσία της στις ΗΠΑ

Η Blueground εδραιώνει την παρουσία της στις ΗΠΑ

Στόχος τα 50.000 διαμερίσματα έως το 2023 σε 50 πόλεις του εξωτερικού.

Την εμπιστοσύνη των Αμερικάνων φαίνεται πως έχει κερδίσει η Blueground, η οποία εδραιώνει σταδιακά την παρουσία της στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Η ελληνική νεοφυής εταιρία που δραστηριοποιείται στο χώρο της φιλοξενίας και προσφέρει υψηλής ποιότητας διαμερίσματα σε στελέχη εταιριών, πρεσβειών και άλλων οργανισμών για μεσαίο ή μεγάλο χρονικό διάστημα διαμονής, έκανε πέρυσι τον Αύγουστο την είσοδό της στην αγορά της νέας Υόρκης και σε λιγότερο από ένα χρόνο απέκτησε 100 διαμερίσματα.

« Για μας είναι η πιο ταχεία αναπτυσσόμενη αγορά. Υπολογίζουμε ότι ο ρυθμός ανάπτυξης θα είναι x5% κάθε χρόνο. Με δεδομένο ότι η αμερικανική αγορά είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική και ανεπτυγμένη σε θέματα real estate, ο στόχος μας είναι να επεκταθούμε και σε άλλες πόλεις. Πριν από λίγες εβδομάδες μπήκαμε και στο Σαν Φρανσίσκο όπου ήδη μετράμε δέκα διαμερίσματα, αναφέρει στο fortunegreece.com, η Ελένη Ακτύπη, Διευθύντρια Επικοινωνίας της Blueground.

Αποκαλύπτει δε πως τους επόμενους μήνες η blueground αναμένεται να τοποθετηθεί σε τέσσερις επιπλέον αγορές στην Αμερική. Άλλωστε το business plan που έχει καταρτιστεί μέχρι το 2023, είναι η ελληνικών συμφερόντων εταιρεία να δραστηριοποιείται σε πάνω από 50 πόλεις παγκοσμίως, διαθέτοντας περίπου 50.000 διαμερίσματα.

«Η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετωπίσαμε στην προσπάθειά μας να μπούμε στην αγορά της Αμερικής δεν είχε να κάνει με την ελληνική μας ταυτότητα – καθώς ήδη δραστηριοποιούμαστε εκτός από την Αθήνα στην Κωνσταντινούπολη και το Ντουμπάι – αλλά με το γεγονός ότι είμαστε μία καινούρια εταιρία σε μία αγορά κορεσμένη που έπρεπε να πείσει για τις ικανότητές της» τονίζει η Ελένη Ακτύπη.

Αξίζει να σημειωθεί, πως εν αντιθέσει με άλλες αγορές, όπως για παράδειγμα η ελληνική, όπου η ιδιοκτησία ακινήτων ανήκει στους πολίτες, στην Αμερική το μοντέλο είναι τελείως διαφορετικό, αφού μεγάλες επιχειρήσεις διαχειρίζονται ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα. Το θέμα είναι, όπως εξηγεί η κα Ακτύπη, να πείσεις τις μεγάλες εταιρείες για να πάρεις πολλά διαμερίσματα.

«Νομίζω ότι σιγά-σιγά το καταφέρνουμε. Υπάρχουν ήδη σημαντικές συμφωνίες με κατασκευαστές και διαχειριστές ακινήτων στην Αμερική» αναφέρει η Διευθύντρια Επικοινωνίας της blueground και προσθέτει πως για κάποιον που θέλει να μείνει στη Νέα Υόρκη, σε ένα premium, πλήρως επιπλωμένο διαμέρισμα, το κόστος διαμονής κυμαίνεται μεταξύ 3.000 έως 5.000 δολάρια μηνιαίως, σε κάποιες από πιο δημοφιλείς περιοχές.

Παγκοσμίως, η blueground έχει στο portfolio της περί τα 1.000 διαμερίσματα. Τη μερίδα του λέοντος απολαμβάνει, όπως είναι φυσικό, η Αθήνα (400 διαμερίσματα) με τις περιοχές που καταγράφουν την υψηλότερη ζητήσει να είναι το Μαρούσι, το Κολωνάκι, η Γλυφάδα και το Χαλάνδρι, περιοχές δηλαδή που λειτουργούν ως επιχειρηματικά κέντρα.

«Το 2017 ήταν μια πάρα πολύ καλή χρονιά για εμάς. Η είσοδος στην Αμερική ήταν ένα στοίχημα που νομίζω ότι έχουμε πετύχει. Πιστεύουμε πως εφόσον τα καταφέρουμε στη Νέα Υόρκη, μπορούμε να πετύχουμε σε οποιαδήποτε άλλη αγορά δραστηριοποιηθούμε. Το 2016 είχαμε 400 ακίνητα, ενώ στο τέλος του 2017 ο αριθμός τους διπλασιάστηκε στα 800. Γενικότερα τρέχουμε με τριπλάσιους ρυθμούς ανάπτυξης κάθε χρόνο».

Οι ταχύτατοι ρυθμοί ανάπτυξης αποτυπώθηκαν και στο προσωπικό το οποίο σήμερα αγγίζει τα 130 άτομα και έχει διπλασιαστεί σε σχέση με πέρυσι. Παράλληλα έχουν ανοίξει 40 νέες θέσεις εργασίας οι μισές εκ των οποίων στην Αθήνα.

Δείτε τη συνέντευξη του CEO της Blueground για την είσοδο στην αγορά των ΗΠΑ