Η Chipita κοντά στη συμφωνία με μεγάλη βιομηχανία τροφίμων της Ινδίας

Η Chipita κοντά στη συμφωνία με μεγάλη βιομηχανία τροφίμων της Ινδίας

Πρόκειται για επένδυση που αναμένεται να αγγίξει τα 11 εκατ. δολάρια. 

Η Chipita, βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες τροφίμων της Ινδίας, την Britannia Industries Ltd., για τη σύσταση κοινοπραξίας, η οποία θα έχει ως στόχο την κατασκευή εργοστασίου κρουασάν, επένδυση ύψους 11 εκατ. δολαρίων.

Ειδικότερα, όπως γράφει η Καθημερινή,  οι δύο πλευρές υπέγραψαν μη δεσμευτικό μνημόνιο κατανόησης (MoU) για τη διερεύνηση επιχειρηματικής συνεργασία.  Η Chipita, λοιπόν, θα συμμετέχει στην κοινοπραξία με ποσοστό 40%, ενώ το εργοστάσιο που προγραμματίζεται να ξεκινήσει την παραγωγική διαδικασία την άνοιξη του 2018.

Το εργοστάσιο σχεδιάζεται να κατασκευαστεί δίπλα στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις της Britannia Industries, στην πόλη Μπανγκαλόρ, προκειμένου να αξιοποιηθούν οι ήδη υπάρχονται αποθηκευτικοί χώροι και τα δίκτυα διανομής.

Η Britannia έχει αποπειραθεί και άλλες φορές στο παρελθόν να συνεργαστεί με μεγάλες εταιρείες εκτός συνόρων, όπως η Danone, οι οποίες όμως δεν ευόδωσαν.
Η Chpita διαθέτει 11 δικά του εργοστάσια σε Βουλγαρία, Ελλάδα, Ινδία, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσία και Τουρκία. Επίσης, διαθέτει 6 εργοστάσια και 28 γραμμές παραγωγής σε Αίγυπτο και Σαουδική Αραβία όπου δραστηριοποιείται μέσω στρατηγικών συνεργασιών. Συνολικά, τα προϊόντα της βρίσκονται σε 66 χώρες σε όλο τον κόσμο με την εδραίωση  στην τεράστια αγορά της Ινδίας να ανοίγει τον δρόμο για μια πολύ σημαντική επέκταση δεδομένου ότι σύμφωνα με τις εταιρείες ερευνών, η αγορά σνακ στην χώρα, ότι θα αναπτύσσεται με ετήσιο ρυθμό  12% έως το 2020, με τις πωλήσεις να υπολογίζεται ότι θα φτάσουν σε 6,3 δισ. ευρώ.