Οι χειρότερες παραβιάσεις δεδομένων της χρονιάς

Οι χειρότερες παραβιάσεις δεδομένων της χρονιάς

Εταιρείες που βρέθηκαν στο στόχαστρο εγκληματιών και αποφάσισαν να αποκαλύψουν την τεράστια απώλεια δεδομένων.

Από ό,τι φαίνεται θα πρέπει πλέον να συνηθίσουμε στο γεγονός ότι κάθε χρόνο όλο και περισσότερες ειδήσεις για μαζικές παραβιάσεις δεδομένων θα βγαίνουν στην επικαιρότητα.

Κι αυτό διότι όσο η τεχνολογία μπαίνει όλο και περισσότερο στην καθημερινότητά μας, τόσο οι ψηφιακοί εγκληματίες θα επιχειρούν να εισέλθουν παράνομα σε εταιρικά αρχεία με σκοπό το κέρδος.

Να ποιες είναι οι τρεις πιο καταστροφικές περιπτώσεις υποκλοπής εταιρικών δεδομένων για το 2017.

146 εκατομμύρια – ο αριθμός των ανθρώπων που επηρεάστηκαν από την παραβίαση δεδομένων της Equifax

Για σειρά μηνών, μια ομάδα χάκερ συνέλεγε τα πολύτιμα δεδομένα του γίγαντα της καταναλωτικής πίστης: ονόματα, ημερομηνίες γέννησης, διευθύνσεις, και αριθμούς μητρώου κοινωνικής ασφάλισης. Η επίθεση έπληξε σχεδόν τον μισό πληθυσμό των ΗΠΑ.

3 δισεκατομμύρια – ο αριθμός των λογαριασμών χρηστών που παραβιάστηκαν στην υποκλοπή δεδομένων της Yahoo

Τον περασμένο Οκτώβρη, η γνωστή εταιρεία τεχνολογίας αποκάλυψε ότι είχε υποτιμήσει (κατά μερικά …δισεκατομμύρια) τον αριθμό των ανθρώπων που επλήγησαν από την παραβίαση δεδομένων το 2013. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη περίπτωση υποκλοπής δεδομένων στην ιστορία, όπου οι κλέφτες πήραν μαζί τους ονόματα, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμούς τηλεφώνων, και πολλά άλλα.

57 εκατομμύρια – ο αριθμός των ανθρώπων που αφορά η παραβίαση δεδομένων της Uber

O γίγαντας του διαμοιρασμού διαδρομών αποκάλυψε φέτος ότι συγκάλυψε ένα σημαντικό κρούσμα παραβίασης δεδομένων. Συγκεκριμένα, έδωσε 100.000 δολάρια σε χάκερ για να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό αναφορικά με την υποκλοπή δεδομένων πελατών της εταιρείας, υποκλοπή που είχαν διαπράξει οι ίδιοι.