Η Coca Cola Ζero με νέα γεύση στις ΗΠΑ. Στην Ελλάδα;

Η Coca Cola Ζero με νέα γεύση στις ΗΠΑ. Στην Ελλάδα;

Τι έχει αλλάξει και ποια είναι τα γλυκαντικά που χρησιμοποιούνται στην Coca Cola Zero.

Κωστής Χριστοδούλου

Ο «θόρυβος» που προκλήθηκε στις ΗΠΑ από την αλλαγή της γεύσης, αλλά και την τροποποίηση της ονομασίας της Coca Cola Zero, είναι σε ένα βαθμό δικαιολογημένος. Είναι η χώρα που γέννησε την Coca Cola και αυτή που σε ένα βράδυ πριν από 32 χρόνια είδε την new coke να παίρνει την θέση του αγαπημένου του αναψυκτικού σε μία από τις μεγαλύτερες εμπορικές γκάφες που έχουν συμβεί ποτέ.

Μόνο που στην περίπτωση της Coca Cola Zero, ένα αναψυκτικό που επίσης αγαπήθηκε, οι αλλαγές δεν είναι τόσο σημαντικές ώστε να ανησυχούν τους καταναλωτές της. Με αφορμή την αλλαγή που ήδη ξεκινάει στις ΗΠΑ, το NEWS 24/7 ζήτησε από την Coca Cola Ελλάδας να ενημερωθεί για το τι ακριβώς ισχύει.
Η απάντηση που λάβαμε αναφέρει: Η Coca-Cola Zero, δεν σταματάει να κυκλοφορεί, ούτε αλλάζει συστατικά, αλλά πλέον διατίθεται με νέα γεύση, η οποία είναι ακόμη πιο κοντά σε αυτή της Coca-Cola Αυθεντική Γεύση, πάντα με μηδέν ζάχαρη.

Στην Ελλάδα η “Coca-Cola ZeroSugar”, πλέον με το όνομα “Coca-Cola Μηδέν Ζάχαρη, Μηδέν Θερμίδες”, διαθέτει ήδη τη νέα γεύση, γεγονός για το οποίο ενημερώθηκε το ευρύ κοινό με διαφημιστική ταινία τον Μάρτιο του 2017.

Με την ευκαιρία ζητήσαμε από την εταιρεία να μας ενημερώσει σχετικά με τα γλυκαντικά τα οποία χρησιμοποιεί στην συνταγή της Coca Cola Zero: Αναφορικά με την ερώτησή σας για τα γλυκαντικά που χρησιμοποιούνται στη “Coca-Cola Μηδέν Ζάχαρη, Μηδέν Θερμίδες”, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι παραμένουν ακριβώς τα ίδια.

Αυτά είναι το κυκλαμικό νάτριο, η ασπαρτάμη και η ακεσουλφάμη K. Τα ολιγοθερμιδικά γλυκαντικά χρησιμοποιούνται στη θέση της ζάχαρης σε πολλά προϊόντα παρέχοντας μία εναλλακτική με μειωμένες, χαμηλές ή καθόλου θερμίδες. Χρησιμοποιούμε ολιγοθερμιδικά γλυκαντικά σε ορισμένα από τα προϊόντα μας, διότι γνωρίζουμε ότι πολλοί άνθρωποι θέλουν την επιλογή προϊόντων με υπέροχη γεύση και λιγότερες θερμίδες.

Χρησιμοποιούμε μόνο τα ολιγοθερμιδικά γλυκαντικά που έχουν ελεγχθεί διεξοδικά σε επιστημονικές μελέτες και επιβεβαιώνονται ως ασφαλή από διεθνώς αναγνωρισμένες αρχές, συμπεριλαμβανομένων της Κοινής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τα Πρόσθετα Τροφίμων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (JEFCA WHO/FAO) και της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA).

Πηγή: news247.gr