Η δεύτερη μεγαλύτερη διαφημιζόμενη εταιρεία στον κόσμο παίρνει θέση για ένα «καυτό» θέμα του μάρκετινγκ

Η δεύτερη μεγαλύτερη διαφημιζόμενη εταιρεία στον κόσμο παίρνει θέση για ένα «καυτό» θέμα του μάρκετινγκ

Η Unilever κάνει μια ακόμη παρέμβαση για τις κακές χρήσεις των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στη διαφήμιση.

 

Η Unilever έκανε την έκπληξη, μιλώντας για πρώτη φορά με σκληρά λόγια κατά όσων αγοράζουν followers στο social media για να αυξήσουν την επιρροή τους.

Ο δεύτερος μεγαλύτερος διαφημιζόμενος όμιλος στον κόσμο ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι κάνει ήδη τα βασικά βήματα για να καταστήσει τον χώρο της διαφήμισης πιο ξεκάθαρο.

Ο επικεφαλής του τμήματος μάρκετινγκ της εταιρείας, Keith Weed, εξήγησε ότι απαιτείται «άμεση δράση» ούτως ώστε να «ξαναχτίσουμε τη χαμένη εμπιστοσύνη πριν αυτή εξαφανιστεί εντελώς». Αυτό περιλαμβάνει μια δημόσια δέσμευση από την Unilever, στην οποία η εταιρεία θα αποκλείει το ενδεχόμενο να αγοράσει ποτέ followers, ή να συνεργαστεί με διασήμους των social media, οι οποίοι κάνουν κάτι τέτοιο.

Σε δήλωσή του ο Weed ξεκαθάρισε ότι για να υπάρξει διαφάνεια στη διαφήμιση, χρειάζονται τρία βασικά πράγματα: να καθαριστεί το οικοσύστημα από τους διάσημους οι οποίοι χειραγωγούν τη δημόσια εικόνα τους, να γίνουν γνωστές σε όλους οι πρακτικές χειραγώγησης, και να βελτιωθεί η διαφάνεια από τις ίδιες τις πλατφόρμες.

Με διαφημιστικό μπάτζετ που φτάνει τα 7 δισ. ευρώ, η παρέμβαση της Unilever δεν θεωρείται καθόλου αδιάφορη. Κι ένας από τους βασικούς λόγους είναι ότι η αγορά followers γίνεται όλο και πιο διαδεδομένη. Κι όσο περισσότερους followers έχει κάποιος, τόσο μεγαλώνει ο μισθός του απλώς και μόνο μέσω ενός στρατού bots που «δουλεύουν» για λογαριασμό του.