Η ΔΕΗ «τραβάει την πρίζα» στη Χαλυβουργική

Η ΔΕΗ «τραβάει την πρίζα» στη Χαλυβουργική
Φωτογραφία που δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα εικονίζει τις εγκαταστάσεις της Χαλυβουργικής στην Ελευσίνα , Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017. Αυτοψία του ΑΠΕ ΜΠΕ από ξηρά και θάλασσα στον κόλπο της Ελευσίνας. Σε 27 υπολογίζονται τα ναυάγια μέσα στο κεντρικό λιμάνι και τον περιβάλλοντα χώρο στα αβαθή νερά του κόλπου της Ελευσίνας ενώ ξεπερνούν τα 40 τα παροπλισμένα και κατασχεθέντα πλοία που επιβαρύνουν την αισθητική κυρίως όμως τη ρύπναση της θάλασσας. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν βρέθηκε λύση στις μεταξύ τους διαφορές για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. Άμεσα μέτρα παίρνουν ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ.

 

Μπροστά στο φάσμα της διακοπής της ηλεκτροδότησής της βρίσκεται η Χαλυβουργική.

Η εταιρεία δεν κατάφερε να παρουσιάσει στη ΔΕΗ ένα βιώσιμο πλάνο για την επανεκκίνηση της λειτουργίας της, με αποτέλεσμα να οδεύει προς ναυάγιο η προσπάθεια ρύθμισης της ληξιπρόθεσμης οφειλής ύψους 31,4 εκατ. ευρώ.

Ως εκ τούτου, η ΔΕΗ δηλώνει ότι τίθενται εκ νέου σε ισχύ τα μέτρα για την άρση της εκπροσώπησης της βιομηχανίας και στην κατεύθυνση αυτή έχει ήδη ενημερωθεί ο ΑΔΜΗΕ (Διαχειριστής του συστήματος ηλεκτρισμού). Με την άρση της εκπροσώπησης η ΔΕΗ παύει να τροφοδοτεί με ρεύμα τη βιομηχανία η οποία καλείται αν θέλει να συνεχίσει να ηλεκτροδοτείται είτε να βρει άλλον πάροχο ή να αυτοτροφοδοτείται με υψηλότερο κόστος απευθείας από το σύστημα.

Σύμφωνα με πηγές της ΔΕΚΟ, αναμένεται από τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου να ενεργοποιηθούν  οι συνέπειες της άρσης εκπροσώπησης.