Η δημιουργός του Fortnite μπαίνει στη λιανική πώληση ψηφιακών παιχνιδιών

Η δημιουργός του Fortnite μπαίνει στη λιανική πώληση ψηφιακών παιχνιδιών

Το σχέδιο της Epic Games αναμένεται να ταρακουνήσει την αγορά των videogames.

του Chris Morris

Η εταιρεία Epic Games, δημιουργός του franchise Fortnite, σχεδιάζει να ξεκινήσει μια «ψηφιακή βιτρίνα» όπου θα πουλά τους δικούς της τίτλους, καθώς και τίτλους από άλλους εκδότες. Και ελπίζει να τους προσελκύσει με ένα μεγαλύτερο μερίδιο από τις πωλήσεις.

Το κατάστημα Epic Games θα κυκλοφορήσει «σύντομα» με ένα επίλεκτο σύνολο τίτλων παιχνιδιών για PC και Mac, ανέφερε η εταιρεία. Πρόσθετες πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένου του Android, θα προστεθούν το 2019.

Για να πείσει τους εκδότες και τους προγραμματιστές να χρησιμοποιήσουν το σύστημά της, η Epic δήλωσε ότι θα λαμβάνει μόνο το 12% των εσόδων από την πώληση παιχνιδιών. Αυτό είναι σημαντικά χαμηλότερο από το 30% που παίρνει η Valve Software στη δημοφιλή υπηρεσία ψηφιακής διανομής Steam.

Εκτός από την Valve, οι έμποροι λιανικής πώλησης με φυσικά καταστήματα θα μπορούσαν να αισθανθούν τον αντίκτυπο της εισβολής της Epic στο λιανικό εμπόριο και της ανάδειξής της σε σημαντικό διαδικτυακό ανταγωνιστή. Η GameStop μείωσε πρόσφατα την πρόβλεψή της για το τέταρτο τρίμηνο, λέγοντας ότι οι πωλήσεις λογισμικού πιθανόν να είναι χαμηλότερες από τις αναμενόμενες. Η εταιρεία θεωρείται ευρέως ότι αναζητά έναν αγοραστή.

Πέρα από αυτό, η Epic προσφέρει στους προγραμματιστές μια άμεση σχέση με τους παίκτες μέσω feeds ειδήσεων όπου οι υπεύθυνοι των παιχνιδιών μπορούν να ανακοινώνουν ενημερώσεις και επερχόμενες κυκλοφορίες.

«Έχουμε δημιουργήσει αυτό το κατάστημα και το οικονομικό του μοντέλο έτσι ώστε τα συμφέροντα της Epic να ευθυγραμμίζονται με τα δικά σας», ανέφερε η εταιρεία. «Λόγω του μεγάλου όγκου συναλλαγών σχετιζόμενων με το Fortnite, μπορούμε να επεξεργαστούμε τις πληρωμές καταστημάτων, να εξυπηρετήσουμε το εύρος ζώνης, και να υποστηρίξουμε τους πελάτες μας με μεγάλη αποτελεσματικότητα».

Η υποστήριξη πελατών αποτελεί βασικό παράγοντα διαφοροποίησης. Η Steam έχει μια μεγάλη βάση χρηστών, αλλά συχνά είναι αργή με την υποστήριξη πελατών, την οποία κάποιοι χρήστες θεωρούν απογοητευτική.