Η Ελλάδα ανάμεσα στις χώρες με τα πιο «υποτιμημένα» κρασιά στον κόσμο

Η Ελλάδα ανάμεσα στις χώρες με τα πιο «υποτιμημένα» κρασιά στον κόσμο

Το Μοσχοφίλερο κερδίζει όλο και περισσότερους θαυμαστές.

Ο Αlex Andrawes γνωρίζει καλά από κρασιά. Ως συνιδρυτής του Personal Wine, της μεγαλύτερης υπηρεσίας ιδιωτικού κρασιού στην Αμερική, επιβλέπει την παράδοση χιλιάδων φιαλών ετησίως σε όλων των ειδών των συγκεντρώσεων.

Μάλιστα, κάθε τρίμηνο ο ίδιος πραγματοποιεί ταξίδια σε περιοχές που παράγουν κρασιά προκειμένου να επικοινωνήσει με «μικρούς» οινοποιούς.

«Η πλειοψηφία των οικογενειακών επιχειρήσεων που παράγουν κρασιά εξακολουθεί να λειτουργεί. Ωστόσο, οι εταιρείες που προωθούν πιο επαγγελματικά τα κρασιά τους αυξάνουν ολοένα και περισσότερο τις πωλήσεις τους», δήλωσε ο Andrawes.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όσοι αγαπούν το κρασί μπορούν να επισκεφθούν ορισμένες περιοχές του κόσμου και να δοκιμάσουν τις πρωτόγνωρες γεύσεις. Πρόκειται για χώρες οι οποίες δεν διαφημίζουν την παραγωγή του κρασιού, καθώς οι οινοποιοί τους το παράγουν κυρίως για προσωπική χρήση.

Παρακάτω ακολουθούν πέντε «υποτιμημένες χώρες» στο κρασί:

Κροατία

To λευκό κρασί είναι η βασική εξαγωγή της χώρας και σύμφωνα με τον Andrawes, αυτά που πρέπει να δοκιμάσει κανείς είναι το Crljenak Kastelanski και το Plavac Mali.

Tουρκία

Στην Τουρκία υπάρχουν πάνω από 1.000 ειδών ποικιλίες σταφυλιών, τα οποία είναι περισσότερο γνωστά για τα αποστάγματά τους. Ένα από τα καλύτερα κρασιά που ξεχωρίζει στη χώρα για την πικάντική του γεύση είναι το Öküzgözü.

Nότια Αφρική 

Η Νότια Αφρική παράγει πολλά είδη κρασιών, κυρίως κόκκινα και μάλιστα σε πολύ προσιτές τιμές. Ο Αndrawes προτείνει σε όσους θέλουν να δοκιμάσουν λευκό οίνο, το Chenin Blanc, γνωστό και ως Steen, και σε όσους θέλουν να γευτούν κόκκινο κρασί, το Pinotage.

Aργεντινή

Η Νότια Αμερική διαθέτει μια τεράστια ποικιλία κρασιών. Στην Αργεντινή ένα από τα καλύτερα κρασιά είναι το Malbec, το οποίο είναι γνωστό για την καπνιστή του γεύση.

Ελλάδα

Σας αρέσει το λευκό κρασί; H Eλλάδα παράγει το καταπληκτικό Μοσχοφίλερο, το οποίο δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό, ωστόσο αναμένεται σύντομα να κάνει επιτυχία στο εξωτερικό. Σύμφωνα με τον Andrawes είναι το κατάλληλο κρασί για να απολαύσετε το καλοκαίρι στην παραλία.