Η ελληνική startup Pollfish δίνει τα χέρια με την Microsoft και ανοίγεται σε μια αγορά εκατομμυρίων

Η ελληνική startup Pollfish δίνει τα χέρια με την Microsoft και ανοίγεται σε μια αγορά εκατομμυρίων

Μέσω της πλατφόρμας Microsoft Azure θα εκτελούνται πλέον οι υπηρεσίες διαμόρφωσης ερευνών αγοράς σε πραγματικό χρόνο.

 

Τη συνεργασία της με την ελληνική startup Pollfish ανακοίνωσε η Microsoft. Μέσω της παγκόσμιας πλατφόρμας υπηρεσιών cloud του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού, η Pollfish θα μπορεί πλέον να απευθύνεται σε εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο μέσω των συνεργαζόμενων εφαρμογών που ο καθένας έχει στο κινητό του.

Η πλατφόρμα της Pollfish προσφέρει τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις και ιδιώτες να πραγματοποιούν έρευνες αγοράς σε παγκόσμιο επίπεδο και πραγματικό χρόνο. H Pollfish, θέλοντας να δημιουργήσει ένα αυτοματοποιημένο και άμεσο hub πληροφοριών αξιοποίησε σημαντικά εργαλεία του Microsoft Azure και ανέπτυξε μια πλατφόρμα διεξαγωγής ερευνών μέσω smartphones, όπου ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει μια έρευνα,  να επιλέξει το κοινό από το οποίο τον ενδιαφέρει να πάρει τις απαντήσεις και να έχει feedback σε πραγματικό χρόνο.

Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να κάνει την εγγραφή του και να δημιουργήσει το ερωτηματολόγιό του καθώς και το κοινό από το οποίο θέλει να λάβει απαντήσεις. Η επιλογή γίνεται με βάση συγκεκριμένα κριτήρια όπως τοποθεσία, φύλο, ηλικία, συσκευή που χρησιμοποιεί και πολλά άλλα, ενώ  στη συνέχεια, o χρήσης λαμβάνει αποτελέσματα σε πραγματικό χρόνο.

Σχετικά με την επιλογή της λύσης cloud της Microsoft, ο Γιάννης Ζαούδης, Founder & CTO, ανέφερε: «Με περισσότερους από 400 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως και πελάτες από 30 χώρες, η δυνατότητα επέκτασης και η ευρεία διαθεσιμότητα της εφαρμογής αποτελούν τους πιο σημαντικούς παράγοντες για την επιτυχία. Έτσι, αφού αξιολογήσαμε μερικούς από τους κορυφαίους παρόχους, επιλέξαμε το Microsoft Azure για να φιλοξενήσουμε τις υπηρεσίες μας, ενώ παράλληλα αξιοποιήσαμε τεχνολογίες ανοιχτού κώδικα όπως οι kafka, Cassandra και redis».