Η Ελληνοαμερικανίδα CEO της Mattel απέρριψε ξανά την προσφορά εξαγοράς από τη Hasbro

Η Ελληνοαμερικανίδα CEO της Mattel απέρριψε ξανά την προσφορά εξαγοράς από τη Hasbro
Margo Georgiadis, president of Americas at Google Inc., gestures as she speaks during the 2015 Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas, Nevada, U.S., on Wednesday, Jan. 7, 2015. This year's CES will be packed with a wide array of gadgets such as drones, connected cars, a range of smart home technology designed to make everyday life more convenient and quantum dot televisions, which promise better color and lower electricity use in giant screens. Photographer: Patrick T. Fallon/Bloomberg via Getty Images

H Μάργκαρετ Γεωργιάδη φαίνεται διατεθειμένη να ακολουθήσει σκληρή γραμμή στις διαπραγματεύσεις με τη Hasbro.

Ενώ οι προοπτικές για την εξαγορά της εταιρείας κατασκευής παιχνιδιών Mattel από την ανταγωνίστριά της Hasbro, είναι μεγάλες με σημαντικά οφέλη και για τις δυο εταιρείες,  η Ελληνοαμερικανίδα διευθύνουσα σύμβουλος της Mattel Μάργκαρετ Γεωργιάδη απέρριψε την προσέγγιση του κολοσσού της Ηasbro.

Σύμφωνα με το Reuters, η κ. Γεωργιάδη φαίνεται διατεθειμένη να ακολουθήσει σκληρή γραμμή στις διαπραγματεύσεις με τη Hasbro, κι αυτό θα το κάνει ανεξαρτήτως του ότι η τιμή της μετοχής της εταιρείας της υστερεί σε απόδοση από την αντίστοιχη της Hasbro. Κατά την ίδια, η πρόταση υποβαθμίζει την αξία της Μattel, ενώ δεν λαμβάνει υπ’ όψιν το ενδεχόμενο να απορρίψουν την εξαγορά οι αρμόδιες αρχές ανταγωνισμού των Ηνωμένων Πολιτειών. Παραμένουν άγνωστοι οι όροι της προσφοράς, ενώ παράλληλα θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι δύο αμερικανικοί όμιλοι παιχνιδιών βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις τα τελευταία είκοσι και πλέον χρόνια.

Αν αυτή η πολυετής διαδικασία  ευοδωθεί, θα σημάνει ότι θα δημιουργηθεί ο μεγαλύτερος όμιλος κατασκευής παιχνιδιών του κόσμου με ευρεία γκάμα προσφερόμενων προϊόντων: από τη μία το Μικρό μου πόνυ, η Μονόπολη και το Σκραμπλ της Hasbro και από την άλλη οι κούκλες Μπάρμπι και τα Hot Wheels.

Αν η Hasbro εξαγοράσει τη Mattel, θα έχει πολύ ισχυρή διαπραγματευτική δύναμη στις επαφές της με κινηματογραφικά και τηλεοπτικά στούντιο, ώστε να εξασφαλίσει δικαιώματα των σημάτων και brands της για σειρές και ταινίες.

Η Μάργκαρετ Γεωργιάδη έχει διαμορφώσει νέα στρατηγική, δίνοντας έμφαση στην επέκταση των εμπορικών σημάτων της Mattel και στη χρήση της υψηλής τεχνολογίας, καθώς και στην ενίσχυση των δραστηριοτήτων της στις αναδυόμενες αγορές.