«Η Emma Delta δεν κάνει πίσω για τον ΟΠΑΠ»

«Η Emma Delta δεν κάνει πίσω για τον ΟΠΑΠ»

Η κοινοπραξία τονίζει τη δέσμευσή της να εξαγοράσει το 33% του ΟΠΑΠ.

Αποφασισμένη για γρήγορη κατάληξη της διαδικασίας αποκρατικοποίησης του ΟΠΑΠ, είναι η κοινοπραξία Emma Delta.

Αυτό τονίζει με επιστολή -απάντηση του στους Financial Times, o ιδρυτής της κ. Jiri Smejc, επισημαίνοντας πως η συναλλαγή θα ολοκληρωθεί «είτε ο ΟΠΑΠ επιλέξει νέους προμηθευτές είτε όχι» και ότι η κοινοπραξία είναι έτοιμη να αναλάβει το έργο.

Ο κ. Smejc εκφράζει τη διαφωνία του με δημοσίευμα της εφημερίδας στις 28 Ιουνίου, με τίτλο: «Η Αθήνα αγωνίζεται για να αποφύγει την κατάρρευση μίας δεύτερης μεγάλης συμφωνίας αποκρατικοποίησης» και ειδικότερα όσον αφορά τον ρόλο της Emma Delta στη διαδικασία.

«Αντίθετα με τον ισχυρισμό της Kerin Hope (συντάκτριας του άρθρου), η Emma Delta δεν επιθυμεί να ακυρώσει στοιχεία της συμφωνίας, περιλαμβανομένων των παραχωρήσεων για τα κρατικά λαχεία, ή να θέσει με οποιοδήποτε τρόπο σε κίνδυνο την αποκρατικοποίηση», αναφέρει ο κ. Smejc.

Υπενθυμίζεται ότι η κοινοπραξία «Emma Delta», η οποία πλειοδότησε στο διαγωνισμό για την πώληση του 33% του ΟΠΑΠ, με πρόσφατο εξώδικό της στρέφεται κατά του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Τους καθιστά υπεύθυνους για πιθανή θετική και παθητική ζημία την οποία θα υποστούν τόσο ο ΟΠΑΠ, όσο και η επίμαχη εταιρεία από παράνομες, αντισυμβατικές και αυθαίρετες ενέργειές τους. Ειδικότερα, αποδίδεται, ότι οι ενέργειες που επιδιώκει το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων είναι επιζήμιες για τα συμφέροντα του ΟΠΑΠ, ενώ προσκρούουν στους όρους των διακηρύξεων για την παραχώρηση της άδειας για τα Κρατικά Λαχεία.

Πάντως η αναπληρώτρια εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, έθεσε στο αρχείο το εξώδικο, καθώς με το περιεχόμενό του δεν καταγγέλλονται αξιόποινες πράξεις.