Η εμπιστοσύνη των επενδυτών αυξάνει την αξία του Redddit

Η εμπιστοσύνη των επενδυτών αυξάνει την αξία του Redddit
Photo:

Η αξία της εταιρείας έφτασε τα δυο δισ. δολάρια ύστερα από τον τελευταίο γύρο χρηματοδότησής της.

Το διαδικτυακό φόρουμ συζητήσεων Reddit εξασφάλισε τον μεγαλύτερο γύρο χρηματοδότησης στην ιστορία του, καθώς επεκτείνει την επιχειρηματική του παρουσία στη διαφήμιση για να αυξήσει τα έσοδα από μια συνεχώς διογκούμενη βάση χρηστών.

Η εταιρεία, με 12 χρόνια παρουσίας, αυτοαποκαλείται «το πρωτοσέλιδο του διαδικτύου» και υπερηφανεύεται για τους πάνω από 300 εκατομμύρια μηνιαίους χρήστες της. Πρόσφατα, συγκέντρωσε επιπλέον 200 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση από venture capital, εξέλιξη που της εξασφάλισε αποτίμηση αξίας περίπου στα 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Εκπρόσωπος της Reddit επιβεβαίωσε τις λεπτομέρειες του γύρου χρηματοδότησης στο Fortune, αφότου η ιστοσελίδα Recode ανέφερε πρώτη την είδηση τη Δευτέρα το απόγευμα.

Η χρηματοδότηση προέρχεται από μια ομάδα με επικεφαλής τις Andreessen Horowitz και Sequoia Capital, μαζί με τις Vy Capital, Fidelity και μεμονωμένους επενδυτές όπως ο πρόεδρος της Y Combinator Σαμ Άλτμαν και ο ιδρυτής της SV Angel Ρον Κόνγουεϊ.

Η νέα χρηματοδότηση περιλαμβάνει μια νέα επένδυση από την Advance Publications – τη μητρική εταιρεία του πρώην ιδιοκτήτη της Reddit, Κοντέ Ναστ, ο οποίος κατέχει ακόμη πλειοψηφικό μερίδιο αφότου διαχώρισε την ιστοσελίδα το 2011.

Η Reddit είχε συγκεντρώσει σχεδόν 50 εκατομμύρια δολάρια το 2014, και μετά απ’ αυτό η αποτίμησή της είχε αγγίξει τα 500 εκατομμύρια δολάρια.

Τον περασμένο μήνα, το Bloomberg ανέφερε ότι η Reddit αναζητούσε σχεδόν 150 εκατομμύρια δολάρια σε επιπλέον χρηματοδότηση. Όμως, ο συνιδρυτής Αλέξις Οχανιάν δήλωσε στην Wall Street Journal ότι η εταιρεία δεν θέλει να εξαρτηθεί ακόμα περισσότερο από χρηματοδοτήσεις και ότι θα ήταν πιο συνετή μια στρατηγική ανάπτυξης με τους δικούς της πόρους.

Η Reddit προσπαθεί να μεταφράσει την ισχυρή ανάπτυξη της βάσης χρηστών της σε μεγαλύτερα διαφημιστικά έσοδα, εν μέρει μέσω της εισαγωγής διαφημιστικών βίντεο στην ιστοσελίδα.

Επιπλέον, προσφέρει στους διαφημιστές περισσότερες επιλογές ως προς το πού μπορούν να τοποθετήσουν τις διαφημίσεις τους, από αναρτήσεις χορηγών μέχρι διαφημίσεις στοχευμένες για κινητές συσκευές.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Reddit, Στιβ Χάφμαν, δήλωσε ότι η εταιρεία σχεδιάζει να ξοδέψει ένα μέρος της νέας χρηματοδότησης στον εκ νέου σχεδιασμό της βασικής ιστοσελίδας. Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί κάτι παρεμφερές με το News Feed του Facebook και τα timelines του Twitter.

«Θέλουμε το Reddit να γίνει πιο ελκυστικό οπτικά» είπε ο Χάφμαν. Πάντως, απαιτείται προσοχή, καθώς είναι γνωστό ότι οι χρήστες του Reddit δεν υποδέχονται πάντα με θετικό τρόπο τις μεγάλες αλλαγές στην πλατφόρμα.