Η επένδυση της eBay που θα κάνει πιο συναρπαστικές τις διαδικτυακές σας αγορές

Η επένδυση της eBay που θα κάνει πιο συναρπαστικές τις διαδικτυακές σας αγορές

Η εταιρεία θα παρουσιάσει φέτος στις σελίδες της νέες λειτουργίες επαυξημένης πραγματικότητας που θα δώσουν νέες δυνατότητες στους χρήστες. 

Στην παρουσίαση νέων λειτουργιών επαυξημένης πραγματικότητας θα προχωρήσει φέτος η eBay Inc. προκειμένου να κάνει ελκυστικότερη την αγορά και πώληση αγαθών στην ιστοσελίδα της.

Η γνωστή ιστοσελίδα αγορών με έδρα το Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια ανέφερε ότι δουλεύει πάνω σε ένα κιτ επαυξημένης πραγματικότητας που, για παράδειγμα, θα επιτρέπει στους λάτρεις του αυτοκινήτου να βλέπουν πώς θα είναι οι νέες ζάντες τους στα αυτοκίνητά τους πριν τις αγοράσουν.

Μια άλλη λειτουργία θα επιτρέπει στους πωλητές να επιλέγουν το σωστό μέγεθος συσκευασίας για ένα προϊόν τοποθετώντας ψηφιακά εικόνες των διαθέσιμων κουτιών πάνω στο προϊόν.

Το eBay τα πήγε θαυμάσια το τελευταίο τρίμηνο με 170 εκατομμύρια αγοραστές στην πλατφόρμα και αύξηση 10% της αξίας των εμπορευμάτων, στα 24,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι αγοραστές επιλέγουν το eBay για να βρουν μοναδικά προϊόντα σε καλές τιμές και η ταχεία παράδοση δεν είναι ο μόνος παράγοντας που επηρεάζει τις αποφάσεις τους, όπως επεσήμανε προχθές ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Devin Wenig, μιλώντας σε ένα συνέδριο τεχνολογίας στο Σαν Φραντσίσκο.

Ο Wenig προσπάθησε να πείσει τους επενδυτές ότι υπάρχει χώρος για το eBay σε μια αγορά που κυριαρχείται από την Amazon.com Inc., η οποία προσφέρει παράδοση προϊόντων ακόμα και εντός μιας ώρας σε κάποιες περιπτώσεις.

«Πολλοί άνθρωποι λένε ότι το ηλεκτρονικό εμπόριο αφορά ένα μόνο πράγμα: τα logistics. Αυτό δεν είναι αλήθεια» είπε ο Wenig. «Το κόστος, η ευκολία και ο κατάλογος των προσφερόμενων προϊόντων παίζουν μεγάλο ρόλο επίσης».

Ο Wenig προέβλεψε ότι το κλείσιμο φυσικών καταστημάτων και ο συγκεντρωτισμός του κλάδου της λιανικής θα συνεχιστούν εξαιτίας της πλεονάζουσας προσφοράς που είχε ήδη δημιουργηθεί προτού το διαδίκτυο συνδέσει τους αγοραστές με τα εμπορεύματα που επιθυμούν.

Η τάση αυτή θα προσφέρει νέες ευκαιρίες στο eBay ώστε να συνεργαστεί με καταστήματα λιανικής πώλησης που επιζητούν να μεγεθύνουν τη διαδικτυακή τους παρουσία, ανέφερε ο CEO της εταιρείας.