Οι επενδυτές που έχασαν τα περισσότερα χρήματα σε μια μέρα λόγω της Ελλάδας

Οι επενδυτές που έχασαν τα περισσότερα χρήματα σε μια μέρα λόγω της Ελλάδας
Traders work on the floor of the New York Stock Exchange shortly before the closing bell, June 29, 2015. U.S. stocks fell sharply in heavy trading on Monday and the S&P 500 and the Dow had their worst day since October after a collapse in Greek bailout talks intensified fears that the country could be the first to exit the euro zone. REUTERS/Lucas Jackson TPX IMAGES OF THE DAY - RTX1IBVC

Απώλειες 70 δισεκατομμυρίων προκάλεσε η χθεσινή κατρακύλα  των διεθνών χρηματιστηρίων στους 400 πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη.

Η χθεσινή ημέρα βρήκε στο κόκκινο το σύνολο των χρηματιστηρίων σε όλο τον κόσμο. Χαμένοι, όπως ήταν αναμενόμενο, βρέθηκαν και οι μεγαλύτεροι επενδυτές των αγορών. Οι εξελίξεις στην ελληνική οικονομία προκάλεσαν, σε μια ημέρα, την απώλεια 70 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τις περιουσίες των 400 πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου.

Ο Ισπανός Αμάνσιο Ορτέγκα, ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ευρώπης και δεύτερος πλουσιότερος του κόσμου είχε την μεγαλύτερη απώλειες καθώς το τέλος της ημέρας τον βρήκε κατά 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια φτωχότερο. Απώλειες ύψους 1,6 δισεκατομμυρίων είχε και ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, ο Γουόρεν Μπάφετ. Όσο για τον πλουσιότερο από όλους, τον Μπιλ Γκέιτς, είδε την περιουσία του να υποχωρεί κατά 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια λόγω της Ελλάδας.

Μόλις 12 από τους 400 πλουσιότερους δισεκατομμυριούχους κατάφεραν να βρεθούν πλουσιότεροι στο τέλος της ημέρας. Ανάμεσά τους και ο πλουσιότερος κάτοικος της Αφρικής (και  59ος της παγκόσμιας λίστας), ο Νιγηριανός δισεκατομμυριούχος Αλίκο Νανγκότε που κατάφερε να αυξήσει την περιουσία του κατά 180 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο μέσος όρος των απωλειών για τους 400 πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης έφτασε τα  175 εκατομμύρια δολάρια. Η συνολική πτώση ήταν πάνω από 1,5 τις εκατό.

Πέρα από τις εξελίξεις στην Ελλάδα, την κατάσταση επιδείνωσε και η έξοδος σημαντικών επενδυτών από την αγορά της Κίνας.

Διαβάστε επίσης: O μεγαλοεπενδυτής που χάνει εκατομμύρια σε Ελλάδα και Πουέρτο Ρίκο