Οι επιχειρηματικές αποθήκες στα «χέρια» της Entersoft

Οι επιχειρηματικές αποθήκες στα «χέρια» της Entersoft

Η διοίκηση της Entersoft φιλοδοξεί να αναχθεί σε leader στο κομμάτι της διαχείρισης των βιομηχανικών αποθηκών. 

 

Ένα νέο προϊόν λανσάρει στην αγορά η Entersoft σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την παρουσία της και να διευρύνει το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της. Πρόκειται για το warehouse management που αφορά στην παροχή λογισμικού για τη διαχείριση αποθηκών μεσαίου και μεγάλου μεγέθους επιχειρήσεων.

Κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου που πραγματοποίησε η διοίκηση της ελληνικών συμφερόντων Entersoft, τονίστηκε πως το business plan περιλαμβάνει μαζική τοποθέτηση στην αγορά με την ένταξη περισσότερων εταιρειών στο πελατολόγιο της. Η δε διαφοροποίηση από τον ανταγωνισμό θα προκύψει, όπως είπαν τα στελέχη της Entersoft, από την προσπάθεια “εκδημοκράτησης” του προϊόντος. “Θέλουμε  να το διαθέσουμε  σε όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις. Πιστεύουμε ότι έχουμε το know how να το βγάλουμε σε ανεκτά οικονομικά κόστη προσβλέποντας στους πολλούς και όχι τόσο στην ανάληψη  μεγάλων,αλλα λίγων σε αριθμό, projects”, δήλωσε ο Διεθύνων Σύμβουλος της Entersoft, Αντώνης Κοτζαμανίδης.

Παράλληλα Προέβλεψε ότι το εν λόγω προϊόν θα φτάσει το 50% της αγοράς του ERP με σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι μέσα στα 15 χρόνια λειτουργίας που συμπληρώνει φέτος η εταιρεία έχει καταφέρει να διπλασιάσει τόσο τα οικονομικά της μεγέθη όσο και το ανθρώπινο δυναμικό της. “Ξεκινήσαμε ως startup με τέσσερα άτομα και πλέον απασχολούμε 200 άτομα προσωπικό, έχουμε γραφεία σε τέσσερις

χώρες και παρουσία σε πάνω από 15 διεθνείς αγορές” δήλωσε ο κ. Κοτζαμανίδης τονίζοντας πως η εταιρεία από τη σύσταση της μέχρι και σήμερα καταγράφει ανάπτυξη. “Μέσα στην κρίση μόνο το 2012 γυρίσαμε σε αρνητικό πρόσημο σημειώνοντας πτώση της τάξης του -2%. Από πέρυσι έχουμε επιστρέψει  σε διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης λόγω των επενδύσεων που κάναμε τα προηγούμενα χρόνια”.

Η Entersoft ήταν από τις εταιρείες που είδαν την κρίση ως ευκαιρία και πήραν το ρίσκο της υλοποίησης επενδύσεων. Ειδικότερα από τα 130 άτομα προσωπικό το 2013 ο αριθμούς τους ανέβηκε σε 200, τα έσοδα από 8 εκατ ευρώ αναρριχήθηκαν σε 11 εκατομμύρια ευρώ, ενώ φέτος λήγει και το τριετές επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 5 εκατ ευρώ.

Ο κ. Κοτζαμανίδης αποκάλυψε πως οσονούπω θα ανακοινωθεί νέο επενδυτικό πρόγραμμα και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι τα οικονομικά μεγέθη της τρέχουσας χρονιάς θα είναι ακόμη πιο ενισχυμένα.

“Στα χρόνια της κρίσης δεν έχουμε περικόψει μισθούς. Αντιθέτως είμαστε από τις λίγες εταιρείες που δίνουν ακόμη μπόνους και αυξήσεις”.

Αποτιμώντας την κατάσταση στην αγορά, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Entersoft ανέφερε πως δεν αναπτύσσεται στο σύνολό της και πως βασικοί ανταγωνιστές σημειώνουν αρνητικά αποτελέσματα. Ωστόσο, εξήρε τις προσπάθειες που γίνονται από τις ελληνικές επιχειρήσεις, αφού όπως είπε χαρακτηριστικά, οι Έλληνες κατασκευαστές λογισμικού έχουν καταφέρει να περιορίσουν τα ποσοστά των πολυεθνικών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

“Σίγουρα η κρίση έκανε καλό σε πολλούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας και συνέβαλε στο να ξεχωρίσει η “ήρα από το στάρι”. Αναμφίβολα υπάρχει μια κινητικότητα  στις μεταποιητικές επιχειρήσεις που δεν υπήρχε στο παρελθόν. Όλοι βλέπουν τι κάνουν οι ανταγωνιστές. Γνωρίζουν ποιοι θα μείνουν και ποιοι θα φύγουν και προετοιμάζονται για την επόμενη μέρα” κατέληξε ο κ. Κοτζαμανίδης.