Οι επικρατέστερες επιχειρήσεις για το «Βραβείο Στέλιος Χατζηιωάννου»

Οι επικρατέστερες επιχειρήσεις για το «Βραβείο Στέλιος Χατζηιωάννου»

Η τελική επιλογή θα πραγματοποιηθεί από τον ίδιο τον Στέλιο Χατζηιωάννου και θα ανακοινωθεί στο πλαίσιο της ετήσιας τελετής απονομής.

 

Ολοκληρώθηκε το δεύτερο στάδιο επιλογής των επικρατέστερων επιχειρήσεων για το «Βραβείο Στέλιος Χατζηιωάννου, Επιχειρηματικό Ξεκίνημα Χρονιάς 2015», που διοργανώνει για 8η συνεχή χρονιά ο Στέλιος Χατζηιωάννου, ιδρυτής της easyJet, του ομίλου easy Group και του Stelios Philanthropic Foundation.

Από το 2008 που θεσμοθετήθηκε, το βραβείο αναδεικνύει και στηρίζει ηθικά και υλικά τη νεανική επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα. Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, για το 2015, το Stelios Philanthropic Foundation επέλεξε τις τρεις επιχειρήσεις που ανταποκρίθηκαν στα κριτήρια του διαγωνισμού και επέδειξαν συνολικό έργο που τις καθιστά ιδανικές για τη διεκδίκηση του φετινού βραβείου.

Οι τρεις επικρατέστερες επιχειρήσεις είναι:

1. Sun of a Beach: Premium καινοτόμο beachwear brand, με έδρα την Αθήνα και χαρακτηριστικά δημιουργικά prints σε ιδιαίτερα υφάσματα.

2. Sleed: Βραβευμένο e-business & digital marketing agency, με έδρα την Αθήνα. Πιστοποιημένος συνεργάτης της Google και του PrestaShop agency.

3. Sede Styling: Πολυχώρος ομορφιάς, με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Προσφέρει καινοτόμες, υψηλής ποιότητας υπηρεσίες ομορφιάς.

Η τελική επιλογή θα πραγματοποιηθεί από τον ίδιο τον Στέλιο Χατζηιωάννου και θα ανακοινωθεί στο πλαίσιο της ετήσιας τελετής απονομής για τα Βραβεία Κούρος της Λέσχης Επιχειρηματικότητας, στις 26 Νοεμβρίου 2015. Για μια ακόμα χρονιά, εν μέσω της δυσχερούς οικονομικής κατάστασης, το «Βραβείο Στέλιος Χατζηιωάννου, Επιχειρηματικό Ξεκίνημα Χρονιάς 2015» αποκτά σημαντική σημασία και βαρύτητα, καθώς, εκτός από την ηθική αναγνώριση, ενισχύει και οικονομικά την επιχείρηση με το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ.

Το Stelios Philanthropic Foundation αποτελεί ένα μη κερδοσκοπικό, μη κυβερνητικό ίδρυμα, που στοχεύει στη διοχέτευση πόρων, στην ενίσχυση και στην κινητοποίηση προγραμμάτων που προάγουν την εκπαίδευση, το περιβάλλον και την επιχειρηματικότητα. Συγκεκριμένα, στον τομέα της εκπαίδευσης το Ίδρυμα παρέχει υποτροφίες σε νέους, κυρίως, από την Ελλάδα και την Κύπρο για τα πανεπιστήμια London School of Economics για πτυχίο και Cass City University of London για μεταπτυχιακό. Επιπλέον, παρέχει τρεις πλήρεις υποτροφίες υψηλής ακαδημαϊκής επίδοσης στα Εκπαιδευτήρια Δούκα στο Μαρούσι. Στον τομέα του περιβάλλοντος, το Ίδρυμα αποτελεί ιδρυτικό μέλος της Cyprus Marine Environment Protection Association, υποστηρίζει τη δράση της WWF και έχει δημιουργήσει το Stelios Environmental Centre in Pedoulas.

Όσον αφορά στον τομέα της επιχειρηματικότητας, το Ίδρυμα έχει θεσμοθετήσει ετήσια βραβεία επιχειρηματικότητας στην Κύπρο, στην Ελλάδα, στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο Μονακό, (χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται). Ταυτόχρονα, το Stelios Philanthropic Foundation δημιούργησε το φιλανθρωπικό πρόγραμμα «Φαγητό από καρδιάς». Το πρόγραμμα που περιλαμβάνει την καθημερινή διανομή φαγητού, με στόχο την υποστήριξη των ανθρώπων που βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, ξεκίνησε αρχικά το Μάιο του 2013 στην Κύπρο και, σήμερα, αριθμεί συνολικά 15 σημεία διανομής τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο.