Η εταιρεία που θέλει να μάθει στους Έλληνες τα οικονομικά γαλλικά smartphones

Η εταιρεία που θέλει να μάθει στους Έλληνες τα οικονομικά γαλλικά smartphones

Επίσημη αρχή της Wiko στη χώρα μας με στόχο κυρίως τους νέους.

 

Ντεμπούτο στην ελληνική αγορά έκανε η γαλλική εταιρεία smartphones Wiko λανσάροντας εφτά νέα «έξυπνα» κινητά.

Ξεκινώντας το 2011 από ένα γραφείο στη Μασσαλία σήμερα έχει επεκταθεί σε περισσότερες από 30 χώρες, ενώ το 2016 κατάφερε να διπλασιάσει τις πωλήσεις στα 10 εκατομμύρια συσκευές και να κατακτήσει τη δεύτερη θέση στη γαλλική αγορά – και την τέταρτη στην Ευρώπη – με μερίδιο της τάξης του 19% πίσω από την Samsung.

Μεταξύ των αγορών που προστέθηκαν το 2017 στο δίκτυό της βρίσκονται η Ιαπωνία, η Αίγυπτος, η Μαλαισία, η Σενεγάλη, η Γκάνα αλλά και η χώρα μας για την οποία, όπως αποκάλυψε σε συνέντευξη τύπου ο Διευθυντής Πωλήσεων της Wiko Ελλάδας, Δημήτρης Βάθης, προβλέπεται το άνοιγμα θυγατρικής.

«Όταν λέγαμε ότι θα φέρουμε μια καινούρια εταιρεία στην Ελλάδα για να επενδύσει η πρώτη σκέψη όλων ήταν ότι είμαστε τρελοί. Δεν συμφωνώ. Το συγκριτικό πλεονέκτημα της Wiko είναι ότι  διαθέτει εμπειρία και έχει “χτίσει” σχέσεις με λιανέμπορους και κανάλια παρόχων» ανέφερε ο κ. Βάθης υπογραμμίζοντας παράλληλα πως ολόκληρη η γκάμα της WIKO τιμολογείται κάτω από 200 ευρώ. «Σίγουρα δεν αρκεί να είναι φθηνή η συσκευή αλλά εξίσου σημαντική είναι και η ιστορία που έχεις δημιουργήσει πίσω από το brand».

“Η συρρίκνωση ήταν διορθωτική και έπρεπε να γίνει”

Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι υπήρξε «φλερτ» με την ελληνική αγορά από το 2015, «ειδύλλιο» που «πάγωσε» από τις πολιτικές εξελίξεις και την επιβολή των capital controls. «Μόλις βεβαιωθήκαμε για τη σταθερότητα της αγοράς κρίναμε ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή για να μπούμε. Είναι η πρώτη χρόνια σε μια οικονομία που ασθμαίνει που οι πωλήσεις των κινητών πέφτουν κατά 16%. Σε μια υφεσιακή οικονομία είναι λογικό να μην ανεβαίνει η αγορά. Η συρρίκνωση ήταν διορθωτική, έπρεπε να γίνει και η εκτίμησή μου είναι ότι η αγορά θα επανακάμψει έως το τέλος του χρόνου».

Το target group στο οποίο στοχεύει η Wiko είναι εκείνο των millennials με τον κ. Βάθη να επισημαίνει ότι πρόκειται για ένα κοινό, το οποίο αποτελείται από καταναλωτές που αναζητούν το μέγιστο των εμπειριών και που δεν θέλουν να ξοδεύουν χρήματα για τα «περιττά».

Η Wiko ξεκίνησε τη λειτουργία της στην Ελλάδα με αποκλειστική συνεργασία με την Cosmote για τα smartphones Freddy, Tommy και Ufeel, ενώ στο κανάλι της λιανικής έχει παρουσία με τα Sunny, Lenny 3 και Robby. Πιο συγκεκριμένα, τα smartphones Wiko είναι διαθέσιμα σε όλα τα δημοφιλή καταστήματα λιανικής (καταστήματα Γερμανός, Πλαίσιο,Publicκαι MediaMarkt). Οι τιμές των διαθέσιμων συσκευών ξεκινούν από τα 59€ και φτάνουν τα 199€.

«Πλέον ο καταναλωτής εστιάζει πρώτα στην τιμή, μετά στα τεχνικά χαρακτηριστικά και τελευταίο έρχεται το brand. Εμείς ως εταιρεία προσφέρουμε τρεις  σειρές value for money κινητών σε μια μεγάλη γκάμα χρωμάτων. Το service γίνεται στην Ελλάδα και οι  Έλληνες καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν κορυφαία τεχνολογία, πρωτοποριακό σχεδιασμό, ελκυστικά χρώματα και εξαιρετική ποιότητα».

Ερωτηθείς αναφορικά με τους εταιρικούς στόχους για την τρέχουσα χρονιά ό κ. Βάθης τόνισε ότι κύριο μέλημα είναι η εταιρεία να τοποθετηθεί σωστά στην Ελλάδα να επικοινωνήσει την ιστορία της και σταδιακά να αυξήσει τις πωλήσεις. « Είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για οικονομικούς στόχους. Εγώ προσωπικά θα ήμουν ικανοποιημένος εάν του χρόνου είχαμε κερδίσει ένα ποσοστό της τάξης του 4%-5%».