Οι Γερμανοί επενδύουν σε ελληνικά ξενοδοχεία

Οι Γερμανοί επενδύουν σε ελληνικά ξενοδοχεία

Στα χέρα της γερμανικών συμφερόντων Alltours περνά το Zorbas Village στην Κρήτη.

 

Οι Γερμανοί ξανάρχονται, αυτή τη φορά, όχι για να αξιολογήσουν την πορεία της ελληνικής οικονομίας, αλλά για να εδραιώσουν την παρουσία τους στον ξενοδοχειακό κλάδο της Ελλάδας, μιας χώρας στην οποία δίνουν κάθε χρόνο «ψήφο εμπιστοσύνης», τοποθετώντας την στο πάνθεον των καλύτερων προορισμών για διακοπές.

Ειδικότερα, ως θετική εξέλιξη για την τουριστική αγορά της Κρήτης λογίζεται η απόφαση του γερμανικών συμφερόντων tour operator Alltours να επενδύσει στο νησί του Καζαντζάκη εξαγοράζοντας το Zorbas Village, το οποίο θα μετονομαστεί σε Allsun. Η εν λόγω επένδυση της γνωστής ξενοδοχειακής αλυσίδας έρχεται σε συνέχεια αντίστοιχων επενδυτικών τοποθετήσεων σε Μαγιόρκα και Κανάρια νησιά, κίνηση που υπογραμμίζει τη στοχευμένη στρατηγική από πλευράς γερμανικών τουριστικών επιχειρήσεων για διείσδυση σε ξένες αγορές.

Το ντεμπούτο στην ελληνική αγορά αναμένεται να γίνει το καλοκαίρι του 2018, όπου η ανακαινισμένη ξενοδοχειακή μονάδα θα είναι σε θέση να δεχτεί τους πρώτους επισκέπτες. Το ξενοδοχείο Zorbas Village and Aquapark, 4 αστέρων, που βρίσκεται  στη μεγάλη παραλία του Ανισσαρά στη Χερσόνησο, θα αποτελέσει το 33ο κατά σειρά ξενοδοχείο της αλυσίδας Allsun.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Alltours, κ. Willi Verhuven, χαιρέτισε την επένδυση λέγοντας χαρακτηριστικά πως με την απόκτηση του πρώτου ξενοδοχείου στην Ελλάδα η allsun Hotels, ο ξενοδοχειακός βραχίονας της alltours, επεκτείνεται σε έναν τουριστικό προορισμό που γνωρίζει μεγάλη ανάπτυξη.

Ωστόσο, η είσοδος του Alltours στη χώρα μας δε φαίνεται να ικανοποιεί ιδιαίτερα και τους Γερμανούς επαγγελματίες του κλάδου που τα τελευταία χρόνια έχουν απλώσει τα «πλοκάμια» τους διεκδικώντας κομμάτι από την ελληνική τουριστική «πίτα».  Αρκεί να υπενθυμίσουμε ότι πρόσφατα η γερμανική TUI προέβη στην εξαγορά έκτασης για τη δημιουργία του Robinson Club στην Ιεράπετρα, ενώ δεν είναι λίγοι οι tour operators που έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για αντίστοιχες επενδύσεις στη χώρα μας.

Όσο για το Zorbas Village and Aquapark αποτελείται από 223 δωμάτια και είναι χτισμένο σε στιλ Κρητικού χωριού. Διαθέτει εξωτερική και εσωτερική πισίνα, γήπεδο τένις και 2 εστιατόρια με μεσογειακή κουζίνα.

Για όσους δε ενστερνίζονται τη φιλοσοφία του ευ ζην και δεν κάνουν εκπτώσεις όταν πρόκειται για την οργάνωση των διακοπών τους, έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν μοναδικές στιγμές χαλάρωσης στους  χώρους ευεξίας του ξενοδοχειακού συγκροτήματος που περιλαμβάνει γυμναστήριο, σάουνα και υδρομασάζ. Μεταξύ άλλων, υπάρχει γήπεδο μίνι ποδοσφαίρου και εγκαταστάσεις τοξοβολίας και πινγκ πονγκ, ενώ ιδιαίτερη μέριμνα έχει γίνει και για τους μικρούς επισκέπτες που μπορούν να διασκεδάσουν στην παιδική πισίνα, στην παιδική χαρά και στο παιδικό κλαμπ.