Η γυναίκα που κερδίζει περισσότερα από κάθε επικεφαλής εταιρειών στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η γυναίκα που κερδίζει περισσότερα από κάθε επικεφαλής εταιρειών στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η διευθύνουσα σύμβουλος της Bet365 εξασφάλισε πέρυσι απολαβές ύψους 281 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Denise Coates, ιδρυτής και διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρίας διαδικτυακών στοιχημάτων Bet365 Group Ltd., είχε πέρυσι απολαβές ύψους 220 εκατομμυρίων λιρών (281 εκατομμυρίων δολαρίων), που την τοποθετούν μεταξύ των καλύτερα αμειβομένων στελεχών του κόσμου.

Το συγκεκριμένο ποσό προέρχεται από τους λογαριασμούς της Bet365 για το έτος που έληξε στις 25 Μαρτίου, οι οποίοι δημοσιεύθηκαν διαδικτυακά την Τρίτη.

Παρόλο που τα έγγραφα δεν αναφέρουν την Coates ονομαστικά, περιλαμβάνουν το ποσό που έλαβε το καλύτερα αμειβόμενο στέλεχος της εταιρείας.

Το ποσό αυτό είναι μεγαλύτερο από την ετήσια αμοιβή του CEO οποιασδήποτε εισηγμένης εταιρείας στο Ηνωμένο Βασίλειο και είναι κατά 10% αυξημένο σε σχέση με τις 199,3 εκατομμύρια λίρες που κέρδισε η ίδια το προηγούμενο έτος. Η 51χρονη Coates έχει περιουσία 5,8 δισεκατομμυρίων λιρών μαζί με την οικογένειά της, σύμφωνα με την εφημερίδα Sunday Times. Σύμφωνα με έγγραφα που κατατέθηκαν τον Ιούλιο του 2015, η Coates κατέχει πάνω από το 50% της Bet365.

Η αμοιβή της είναι υψηλότερη από εκείνη κάθε διευθύνοντος συμβούλου στον δείκτη S&P 500 με τις κορυφαίες εισηγμένες εταιρείες των ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Bloomberg Pay Index.

Επιπλέον, όπως δείχνουν τα στοιχεία, καταβλήθηκαν μερίσματα ύψους 80,7 εκατομμυρίων λιρών στους διευθυντές της εταιρείας, στους οποίους περιλαμβάνονται η Denise Coates, ο αδελφός της John Coates, και ο πατέρας της Peter Coates.

Οι εκπρόσωποι της Bet365 και της Coates δεν απάντησαν άμεσα σε αίτημά μας για κάποιο σχόλιο.

Η Bet365 είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία στοιχημάτων της Βρετανίας βάσει πωλήσεων, πίσω από την εισηγμένη GVC Holdings Plc – πρόκειται για άλλον έναν διαδικτυακό «παίκτη».

Τα λειτουργικά κέρδη της Bet365 σημείωσαν αύξηση κατά 31%, στα 660 εκατομμύρια λίρες το περασμένο έτος. Έκτοτε, η βρετανική κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για να αυξήσει τους φόρους τυχερών παιχνιδιών και να αναγκάσει τον κλάδο να γίνει πιο διαφανής, επιδρώντας αρνητικά στις προοπτικές κερδοφορίας του κλάδου και πλήττοντας τις τιμές των μετοχών ορισμένων από τους ανταγωνιστές της Bet365.

Όπως και άλλες εταιρείες με έδρα στη Βρετανία και την Ιρλανδία – σαν την Paddy Power Betfair Plc και τη William Hill Plc – η Bet365 πιέζει να εισέλθει στην αγορά των ΗΠΑ μετά από την κατάργηση μιας ομοσπονδιακής απαγόρευσης του αθλητικού στοιχηματισμού φέτος.

Δείτε το βιογραφικό της ΕΔΩ