Η Google απαντά στις κατηγορίες του Τραμπ με στοιχεία

Η Google απαντά στις κατηγορίες του Τραμπ με στοιχεία
epa06354901 The logo of Google is seen at the eighth annual Global Entrepreneurship Summit (GES) in Hyderabad, India, 28 November 2017. The summit will highlight the theme 'Women First, Prosperity for All' and will focus on supporting women entrepreneurs and fostering economic growth globally. Ivanka Trump, advisor to the US President, will lead the US delegation to the summit. The annual GES runs from 28 to 30 November 2017, gathering emerging entrepreneurs, investors and supporters from around the world. EPA/JAGADEESH NV Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η τεχνολογική εταιρεία απέρριψε κατηγορηματικά όσα έγραψε στο twitter ο Αμερικανός πρόεδρος για την αρνητική προβολή του στο Google Search.

 

Η Google σήκωσε το γάντι και αποφάσισε να απαντήσει στον ισχυρότερο άνδρα των ΗΠΑ.

Έπειτα από τις αναφορές του Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter ότι η τεχνολογική εταιρεία τον σαμποτάρει στα αποτελέσματα των αναζητήσεων του Google Search, ήρθε η διάψευση με μια σειρά από στοιχεία.

Πιο συγκεκριμένα, η Google αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι «στις 30.1.2018 δημοσιεύσαμε τη ζωντανή αναμετάδοση της πρώτης ομιλίας του προέδρου Τραμπ στο Κογκρέσο στη διεύθυνση: http://google.com homepage. Ιστορικά, δεν έχουμε προμοτάρει ποτέ την πρώτη ομιλία Αμερικανού προέδρου στο Κογκρέσο, η οποία, τεχνικά, δεν αποτελεί την πρώτη του δημόσια ομιλία προς τον αμερικανικό λαό. Για αυτόν τον λόγο δεν κάναμε το ίδιο στην σελίδα http://google.com ούτε το 2009 ή το 2017».

Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε γράψει στο Twitter ότι η Google είχε προμοτάρει τις αντίστοιχες ομιλίες του Μπαράκ Ομπάμα, και δεν έκανε το ίδιο για εκείνον.

Η Google δεν έμεινε μόνο στη δημόσια διάψευση, αλλά δημοσίευσε και στοιχεία τα οποία παραπέμπουν στην κεντρική της σελίδα τη μέρα όπου -κατά τον Τραμπ- δεν υπήρξε καμία αναφορά στην ομιλία του Αμερικανού προέδρου.