Η Google μπήκε στο Snapchat και μάλλον θα μείνει για καιρό

Η Google μπήκε στο Snapchat και μάλλον θα μείνει για καιρό

Το επενδυτικό fund, Google Capital, είναι ο νέος επενδυτής της εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων.

Η Google Capital, ένα από τα δύο επενδυτικά ταμεία της Alphabet, πρόσθεσε χωρίς να το καταλάβουν οι περισσότεροι κάτω από την ομπρέλα επενδύσεων της και το Snapchat, χωρίς όμως να γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για το ύψος των κεφαλαίων που ξοδεύτηκαν.

Ένας εκπρόσωπος της Google επιβεβαίωσε τη είδηση αλλά αρνήθηκε να δώσει άλλες πληροφορίες. Το ίδιο έκανε και η Snapchat από την πλευρά της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το γνωστό σε όλους Google Capital, προχώρησε σε rebranding την Παρασκευή, και πλέον θα αναφέρεται ως CapitalG. Δημιουργήθηκε για πρώτη φορά το 2014 με σκοπό να χρηματοδοτήσει ώριμες επιχειρήσεις και να τις μετατρέψει σε «παγκόσμιους επιχειρηματικούς ηγέτες».

Άλλες πολύ γνωστές εταιρείες που βρίσκονται στη λίστα του CapitalG (ή Google Capital) είναι οι Airbnb, Glassdoor και SurveyMonkey.

Το δεύτερο σκέλος των επενδυτικών ταμείων της Aplhabet, το GV, επικεντρώνεται περισσότερο σε νέες εταιρείες κι έχει επενδύσει –μεταξύ άλλων- στις Uber και Nest. Τελικά η Nest εξαγοράστηκε πλήρως πριν δύο χρόνια έναντι 3,2 δισ. δολαρίων.

Ειδικοί του χώρου θεωρούν πως με την επένδυση της Alphabet στο Snapchat, ανοίγει περαιτέρω ο δρόμος για συνεργασία της εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων με την Google.

Το Snapchat αποτελεί ένα ανερχόμενο «αστέρι» των social media κι έχει μπει στο στόχαστρο της Google εδώ και καιρό. Μάλιστα, η γνωστή startup αποφάσισε πρόσφατα να μπει στο χώρο των συσκευών, ανακοινώνοντας τη δημιουργία των Spectacles. Πρόκειται για γυαλιά με ασύρματη ενσωματωμένη κάμερα – κάτι που μοιάζει πολύ με το αποτυχημένο πρότζεκτ των Google Glass.

Εκτός όμως από τα παραπάνω, η Google φέρεται να επιθυμεί να έχει το πάνω χέρι σε ενδεχόμενη δημόσια εγγραφή του Snapchat στον ανταγωνισμό της με το Facebook. Μια κίνηση η οποία φημολογείται εδώ και καιρό, και η αγορά υπολογίζει ότι μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 35 δισ. δολάρια.