Η Google επενδύει εκατ. δολάρια για τις οθόνες των κινητών της

Η Google επενδύει εκατ. δολάρια για τις οθόνες των κινητών της
epa05570300 Google Pixel phone, Google Home, and Google Daydream View on display after they were introduced at a Google product event in San Francisco, California, USA, 04 October 2016. EPA/JOHN G MABANGLO Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η συνολική επένδυση μπορεί να φτάσει τα 875 εκατ. δολάρια.

του Ντον Ράιζινγκερ

Η Google σκέφτεται να επενδύσει αρκετά χρήματα σε έναν κορεατικό προμηθευτή οθονών για smartphone, με σκοπό να αναβαθμίσει μελλοντικά τα δικά της έξυπνα τηλέφωνα.

Αυτό, τουλάχιστον, αναφέρει ένα νέο δημοσίευμα του κορεατικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Yonhap News.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο βασίζεται σε πηγές με γνώση των σχετικών σχεδίων, η Google σκέφτεται να προβεί σε επένδυση ύψους 875 εκατομμυρίων δολαρίων στην LG Display. Η επένδυση θα βοηθήσει την LG Display να αυξήσει την παραγωγική της ικανότητα για τις οθόνες OLED και θα προσφέρει στη Google ευκολότερη πρόσβαση στη σχετική τεχνολογία, ώστε να τη χρησιμοποιήσει για τα μελλοντικά Pixel smartphones της.

Οι οθόνες οργανικών διόδων εκπομπής φωτός (OLED) αποτελούν ένα τεχνολογικό άλμα προς τα εμπρός σε σχέση με τις παραδοσιακές οθόνες υγρών κρυστάλλων (LCDs), καθώς είναι λεπτότερες και επιτρέπουν και στις εταιρείες παραγωγής κινητών τηλεφώνων να παράγουν λεπτότερες συσκευές. Επιπλέον, οι οθόνες OLED είναι εύκαμπτες, επιτρέποντας στους κατασκευαστές smartphone να ενσωματώσουν κυρτές οθόνες στα προϊόντα τους.

Οι οθόνες OLED περιλαμβάνονται στα μοντέλα Galaxy S8 και Galaxy S8+ της Samsung – συσκευές με κυρτή αριστερή και δεξιά πλευρά οθόνης.

Σύμφωνα με παλαιότερα δημοσιεύματα, η Apple σκέφτεται να προσθέσει οθόνες OLED σε τουλάχιστον ένα μοντέλο iPhone φέτος. Σύμφωνα με τις φήμες αυτές, τις οποίες δεν έχει επιβεβαιώσει η εταιρεία, οι οθόνες θα είναι ελαφρά κυρτές.

Όμως, η παραγωγή των οθονών OLED είναι εξαιρετικά δύσκολη και τα αποθέματα είναι περιορισμένα. Η LG Display είναι μία από τις ελάχιστες εταιρείες – στις οποίες περιλαμβάνεται και η Samsung Display – που παράγουν την τεχνολογία αυτή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Google σκέφτεται να προσθέσει κυρτές οθόνες OLED στο επόμενο μοντέλο smartphone της και ίσως χρησιμοποιήσει μια επένδυσή της στην LG Display ως μέσο εξασφάλισης επαρκούς προσφοράς οθονών.

Πάντως, παραμένει άγνωστο εάν και πότε θα ολοκληρωθεί η συμφωνία. Τόσο η Google όσο και η LG Display αρνήθηκαν να προβούν σε κάποιο σχόλιο, ύστερα από σχετικό αίτημα του Fortune.