Η Google πληρώνει στην Ιταλία πάνω από 300 εκατ. ευρώ

Η Google πληρώνει στην Ιταλία πάνω από 300 εκατ. ευρώ
epa05724618 The Google logo on the newly opened Google Office in the Sihlpost Building in Zurich, Switzerland 17 January 2017. Google opened its new offices in Zuerich Sihlpost, together with the rooms in the new SBB-Europaallee the whole working area will be 50'000 square meters. Up to 5000 employees will be able to work in the new Google offices. EPA/WALTER BIERI

Η τεχνολογική εταιρεία ήρθε σε συμβιβασμό με τις αρχές τις χώρες για ζητήματα φορολογίας.

Η Alphabet, μητρική εταιρία της Google, συμφώνησε να καταβάλει 306 εκατ. ευρώ για τον διακανονισμό της φορολογικής της διαμάχης με την Ιταλία, όπως ανακοίνωσαν την Πέμπτη η εταιρία και οι φορολογικές αρχές της χώρας. «Επιπροσθέτως των φόρων που έχουν ήδη καταβληθεί στην Ιταλία αυτά τα χρόνια, η Google θα καταβάλει επιπλέον 306 εκατ. ευρώ», ανέφερε σε e-mail εκπρόσωπος της αμερικανικής εταιρίας.

Η Google και οι αρμόδιες φορολογικές αρχές της Ιταλίας ανακοίνωσαν ότι η συμφωνία καλύπτει τα έτη μεταξύ του 2002 και του 2015.

Η Alphabet έχει κατηγορηθεί στην Ιταλία και σε άλλες χώρες για φοροαποφυγή, με το να δηλώνει κέρδη από ευρωπαϊκές αγορές που έχουν υψηλό φορολογικό συντελεστή μέσω μιας μονάδας που εδρεύει στην Ιρλανδία, όπου ισχύει χαμηλότερος συντελεστής για τη φορολογία των επιχειρήσεων.

Η αμερικανική εταιρία έχει ήδη δηλώσει ότι συμμορφώνεται με τη φορολογική νομοθεσία σε κάθε χώρα όπου δραστηριοποιείται.