Οι Havaianas ανήκουν πλέον στις τράπεζες

Οι Havaianas ανήκουν πλέον στις τράπεζες

Οι πιο διάσημες σαγιονάρες στον κόσμο έπεσαν "θύμα" του σκανδάλου μεγατόνων της Βραζιλίας. 

Πωλούνται οι σαγιονάρες Havaianas. Η ευκατάστατη οικογένεια Μπατίστα που διέθετε το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της εταιρίας, έκλεισε το deal με τρία τραπεζικά ιδρύματα στη Βραζιλία και έτσι οι διάσημες σαγιονάρες αλλάζουν ιδιοκτησιακό καθεστός. Πιο αναλυτικά, η J&F Investimentos SA, που είχε τον έλεγχο της κατασκευάστριας εταιρίας Alpargatas που τις κατασκευάζει, πούλησε το 86% των μετοχών της, έναντι του ποσού των 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων (961 εκατ. ευρώ)

Η πολυαναμενόμενη εξαγορά, είναι η πρώτη της J&F, εταιρία που διαχειρίζεται την περιουσία της οικογένειας Μπατίστα, από την στιγμή που ήρθαν στο φως οι συναλλαγές των αδερφών Μπατίστα με την πολιτική ζωή της χώρας και την παραδοχή τους πως δωροδόκησαν χιλιάδες πολιτικούς. Μια υπόθεση διαφθοράς που οδήγησε τη βραζιλιάνικη δικαιοσύνη στην επιβολή προστίμου “μαμούθ” 10.2 δις δολαρίων.

Οι διάσημες σαγιονάρες έχουν γίνει επιλογή εκατομμυρίων ανθρώπων ανά τον κόσμο, ενώ όπως υπολογίζεται το βραζιλιάνικο brand καταγράφει κάθε χρόνο, πωλήσεις 200 εκατομμυρίων αντιτύπων. Η φήμη των βραζιλιάνικων καλοκαιρινών υποδημάτων έχει εξαπλωθεί ακόμη και στο Hollywood, καθώς όπως σημειώνουν reuters και BBC, οι Havaianas έχουν γίνει η πρώτη προτίμηση για celebrities όπως η Miley Cyrus, η Jennifer Aniston, η Selena Gomez και Sienna Miller.

Πηγή: news247.gr