Η χώρα που βάζει τεράστια εμπόδια στην ΙΚΕΑ

Η χώρα που βάζει τεράστια εμπόδια στην ΙΚΕΑ

Η σουηδική εταιρεία επίπλων πρέπει να βάλει πολύ νερό στο κρασί της για να αναπτυχθεί σε αυτήν την αγορά.

Τα σχέδια της IKEA να αναπτυχθεί στην Ινδία φαίνονται να μην υλοποιούνται εύκολα καθώς έχει να αντιμετωπίσει πολλά σημαντικά προβλήματα.

Η κυβέρνηση της Ινδίας ζήτησε από τη σουηδική εταιρεία επίπλων να κατασκευάζει τουλάχιστον το 30% των εμπορευμάτων της στη χώρα, γεγονός που οδήγησε την ΙΚΕΑ σε μια μετωπική μάχη με την κακή ποιότητα κατασκευής, τα χαμηλά τοπικά πρότυπα εργασίας και τη γραφειοκρατία, σύμφωνα με δημοσίευσμα της Wall Street Journal.

«Δεν ήταν έυκολο», δήλωσε ο υπεύθυνος δραστηριοτήτων στην Ινδία, Sandeep Sanan, συμπληρώνοντας ότι «η αλλαγή είναι μια αργή και επίπονη διαδικασία και δεν μπορεί να συμβεί εν μια νυκτί».

Η Ινδία θεωρείται ότι θα γίνει η ταχύτερα αναπτυσσόμενη χώρα στον κόσμο τα επόμενα δυο χρόνια, σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, υπό το φως της οικονομικής επιβράδυνσης της Κίνας.

Η εταιρεία ακόμη είχε προβλήματα με τους εργαζόμενους, οι οποίοι ήθελαν να εργάζονται υπερωρίες προκειμένου να λαμβάνουν μεγαλύτερο μισθό, ενώ το ημερήσιο όριο εργασίας της ΙΚΕΑ είναι οκτώ ώρες.

Σήμερα διαθέτει 45 προμηθευτές και ελπίζει τη φετινή χρονιά να προσθέσει επιπλέον δέκα, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που μπορούν να κατασκευάσουν στρώματα, καναπέδες, ράφια και ντουλάπες.

«Θέλουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε περισσότερα στην Ινδία. Αλλά θα χρειαστεί χρόνος για να το κάνουμε σωστά», δήλωσε ο Sanan.