Η ΙΚΕΑ πληρώνει 50 εκατ. δολάρια σε οικογένειες νηπίων που σκοτώθηκαν από έπιπλά της

Η ΙΚΕΑ πληρώνει 50 εκατ. δολάρια σε οικογένειες νηπίων που σκοτώθηκαν από έπιπλά της
Trollies are seen outside an IKEA store in Wembley, north London January 28, 2015. IKEA Group, the world's biggest furniture retailer, posted on Wednesday a fiscal full-year net profit that was unchanged from the year before and said the European market continued to improve. REUTERS/Neil Hall (BRITAIN - Tags: BUSINESS) - RTR4NAI0 Photo:

Τρία τραγικά περιστατικά οδήγησαν την εταιρεία να πάρει συγκεκριμένα μέτρα.

Η ΙΚΕΑ συμφώνησε να πληρώσει το ποσό των 50 εκατ. δολαρίων στις οικογένειες τριών μικρών αγοριών τα οποία σκοτώθηκαν από έπιπλα που τα καταπλάκωσαν.

Η υπόθεση αφορά τις οικογένειες των Curren Collas από το West Chester της Pennsylvania, του Camden Ellis από το Snohomish της Washington, και του Ted McGee από το Apple Valley της Minnesota. Και τα τρία αγόρια ήταν 2 ετών όταν έχασαν τη ζωή τους.

Η απόφαση για την αποζημίωση πάρθηκε έπειτα από διήμερη ακροαματική διαδικασία. Επιπλέον των 50 εκατ. δολαρίων, η ΙΚΕΑ συμφώνησε να δωρίσει 50.000 δολάρια σε τρεις παιδιατρικές κλινικές στις πολιτείες των θυμάτων, και 100.000 δολάρια στο ίδρυμα για την ασφάλεια των παιδιών, Shane’s Foundation.

Η ΙΚΕΑ συμφώνησε επίσης να πουλά στις ΗΠΑ συρταριέρες και μπουφέδες οι οποίοι πληρούν 100% τους κανόνες ασφαλείας που θέτουν οι οργανισμοί προστασίας.

Τα θανατηφόρα ατυχήματα προκλήθηκαν από την πτώση μπουφέδων της ΙΚΕΑ στα άτυχα παιδιά. Από το 2015 η εταιρεία είχε ξεκινήσει μια καμπάνια ενημέρωσης των πελατών ούτως ώστε να σταθεροποιούνται τα συγκεκριμένα έπιπλα σε τοίχο. Μετά από τον τρίτο θάνατο παιδιού, η ΙΚΕΑ απέσυρε εκατομμύρια μπουφέδες αποζημιώνοντας, παράλληλα, τους καταναλωτές.

Η εταιρεία επιβεβαίωσε την αποζημίωση των οικογενειών των παιδιών, αλλά δεν προχώρησε σε κάποιο σχόλιο.