Η «ηλεκτρική επίθεση» της Audi συνεχίζεται

Η «ηλεκτρική επίθεση» της Audi συνεχίζεται
epa07096689 (FILE) - An exterior view of Audi A6 Limousine during the Volkswagen AG annual general meeting (AGM) in Berlin, Germany, 03 May 2018 (reissued 16 October 2018). According to reports, German carmaker Audi has accepted to pay a fine of 800 million Euros over illegal software manipulation of Diesel cars. EPA/HAYOUNG JEON

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία συνεχίζει το πλάνο της επέκτασης στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης.

 

«Ηλεκτρική επίθεση» ξεκίνησε η Audi τον προηγούμενο Σεπτέμβριο με την παγκόσμια πρεμιέρα του αμιγώς ηλεκτρικού SUV της, του e-tron, ενώ στα πλάνα της είναι ότι μέχρι το 2025, να διαθέσει στις πιο σημαντικές αγορές παγκοσμίως 12 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα.

Βάση των επιδιώξεών της το 1/3 των πωλήσεών της θα αφορά ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Στα SUV αυτής της γκάμας θα περιλαμβάνονται τα e-tron και e-tron Sportback, με το τελευταίο να παρουσιάζεται μέσα στο 2019. Επιπρόσθετα, θα υπάρχει μια γκάμα αυτοκινήτων με συμβατικά αμαξώματα όπως τα Avant και Sportback.

Το Audi e-tron GT concept show car, που είναι ένα ιδιαίτερα δυναμικό κουπέ με χαμηλωμένο δάπεδο, παρουσιάστηκε το 2018 στο Λος Αντζελες και έκανε ιδιαίτερη εντύπωση. Η τεχνολογία του εξελίχθηκε σε συνεργασία με την Porsche, ενώ τόσο ο σχεδιασμός όσο και ο χαρακτήρας του e-tron GT ξεχειλίζουν από στοιχεία του DNA της Audi. Το πρωτότυπο θα εξελιχθεί στο μοντέλο παραγωγής προς τα τέλη του 2020.

Παράλληλα, η Audi εξελίσσει από κοινού με την Porsche την Premium Platform Electric (PPE) σε ένα ειδικό project. Η κορυφαίων δυνατοτήτων σπορ πλατφόρμα που θα προκύψει, θα αποτελέσει τη βάση για πολλά ηλεκτρικά μοντέλα της Audi με έντονα σπορ χαρακτήρα, σε διάφορες κατηγορίες.