Η Intel έχει καλά νέα για τους κατόχους iPhone που επιζητούν ταχύτητες 5G

Η Intel έχει καλά νέα για τους κατόχους iPhone που επιζητούν ταχύτητες 5G
Photo:

Τι νέο έχουν να περιμένουν οι κάτοχοι των iPhone από τη συνεργασία των δυο τεχνολογικών κολοσσών.

του Aaron Pressman

Όταν η Apple εγκατέλειψε τα μόντεμ της Qualcomm και επέλεξε προϊόντα της Intel για όλα τα iPhone της φέτος, κάποιοι θαυμαστές της εταιρείας ανησύχησαν ότι αυτό θα οδηγούσε σε καθυστερήσεις στην εισαγωγή τεχνολογίας ταχύτερου wireless.

Χθες, Δευτέρα, η Intel προσπάθησε να μετριάσει αυτούς τους φόβους, ανακοινώνοντας ότι η δεύτερη έκδοση του υπερταχύτατου μόντεμ 5G θα είναι έτοιμη για τους κατασκευαστές στο δεύτερο μισό του 2019, σχεδόν έξι μήνες νωρίτερα απ’ ό,τι είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Όπως δήλωσε η Intel, οι καταναλωτές θα πρέπει να αναμένουν το λανσάρισμα των προϊόντων με το νέο μόντεμ στο πρώτο μισό του 2020. Αυτή η εξέλιξη σημαίνει ότι το νέο μόντεμ, με την επωνυμία XMM 8160, θα είναι έτοιμο εγκαίρως ώστε να ενσωματωθεί στα νέα μοντέλα iPhone που θα κυκλοφορήσει η Apple το 2020, τα οποία συνήθως παρουσιάζονται το φθινόπωρο.

Η Apple δεν ήταν διαθέσιμη για κάποιο σχόλιο σε σχέση με την ανακοίνωση της Intel.

Η ανακοίνωση της εταιρείας ήρθε σε μια στιγμή που είχαν αρχίσει να πληθαίνουν οι φήμες σε σχέση με το αρχικό μόντεμ 5G της Intel – το XMM 8060. Η Apple λέγεται ότι δεν ήταν ικανοποιημένη με τα μεγάλα επίπεδα θερμότητας που παρήγαγε το 8060, όπως ανέφερε η Fast Company.

Εντωμεταξύ, πολλοί ανταγωνιστές της Apple στην αγορά τηλεφώνων αναμένεται να χρησιμοποιήσουν τσιπ για μόντεμ 5G της Qualcomm στα προϊόντα που θα παρουσιάσουν του χρόνου.

«Παρατηρούμε ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση για το σύνολο των χαρακτηριστικών που προσφέρει το XMM 8160, και γι’ αυτό λάβαμε μια στρατηγική απόφαση να επιταχύνουμε την παρουσίαση αυτού του μόντεμ κατά έξι μήνες», ανέφερε ο Cormac Conroy, επικεφαλής επικοινωνίας και συσκευών της Intel, σε δήλωσή του.

Το νέο μόντεμ θα είναι σε θέση να συνδέεται σε παλαιότερα δίκτυα 3G και 4G LTE ταυτόχρονα με τη σύνδεσή του σε δίκτυο 5G, σύμφωνα με την Intel