Η υπερ-πολυτέλεια στον κόσμο των SUV ανοίγει νέους δρόμους στην αγορά

Η υπερ-πολυτέλεια στον κόσμο των SUV ανοίγει νέους δρόμους στην αγορά

Ferrari, Lamborghini, Rolls-Royce και άλλες premium μάρκες βγάζουν τα δικά τους μοντέλα σε μια κατηγορία η οποία κερδίζει διαρκώς έδαφος.

Οι κατασκευαστές των υπερπολυτελών αυτοκινήτων έχουν εντείνει τις προσπάθειές τους για να αξιοποιήσουν τη στροφή των καταναλωτών στα SUV. Δημιουργούν νέα μοντέλα με τα χαρακτηριστικά των οχημάτων ελεύθερου χρόνου, αναζητούν τα τελειότερα συστήματα σε κάθε τομέα του αυτοκινήτου και διαμορφώνουν νέα προγράμματα για να ικανοποιήσουν τις επιθυμίες των πελατών τους στην εμφάνιση, τη διακόσμηση, τη χρήση ειδικών υλικών κ.ά.

Φημισμένες υπερπολυτελείς μάρκες όπως οι Ferrari, Lamborghini, Rolls-Royce, Aston Martin και Bugatti εργάζονται πυρετωδώς για να αποσπάσουν μερίδιο από την ανερχομένη αγορά των αυτοκινήτων ελεύθερου χρόνου, όπως αναφέρεται σε ανάρτηση του Automotive News Europe.

Η Lamborghini μόλις άρχισε να διαθέτει στους οδηγούς που αδιαφορούν για την τιμή του αυτοκινήτου το ολοκαίνουργιο SUV Urus. H Rolls-Royce θα ξεκινήσει τις πωλήσεις του εντυπωσιακού SUV Cullinan στο τέλος της χρονιάς.

Η Aston Martin, προγραμμάτισε την έναρξη των πωλήσεων του νέου μοντέλου της κατηγορίας των SUV, DBX, στο τέλος του 2019. Οι φανατικοί οπαδοί της Ferrari θα περιμένουν μέχρι το 2022 για να οδηγήσουν το νέο SUV που θα κατασκευάσει η ιταλική μάρκα. Επίσης και η Bugatti ανακοίνωσε ότι εξετάζει σοβαρά την περίπτωση να κατασκευάσει ένα υπερπολυτελές SUV ειδικών προδιαγραφών.

Η Ferrari κατάφερε να κάνει νέο ρεκόρ πωλήσεων στη παγκόσμια αγορά το 2017, έφτασε τις 8.400 μονάδες. Το παλαιότερο ρεκόρ της ήταν 7.000 ετήσιες παγκόσμιες πωλήσεις. Το νέο SUV, που θα φέρει τα σήματά της, εκτιμάται ότι θα συνέβαλε στη διαμόρφωση ακόμη υψηλότερου όγκου πωλήσεων. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι μετά το 2022 ο ετήσιος όγκος των πωλήσεων της ιταλικής φίρμας θα αγγίξει τις 14.000 μονάδες.

Το Urus αναμένεται να διπλασιάσει τις πωλήσεις της Lamborghini και η φίρμα να καταγράψει 7.000 μονάδες. Εκτιμάται ότι αυτό το SUV θα τη βοηθήσει τα επόμενα χρόνια να ξεπεράσει ακόμη και τις 10.000 μονάδες, μία επίδοση που θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στην ιστορία της φίρμας. Η McLaren προβλέπει, επίσης, τον διπλασιασμό των πωλήσεων σε 6.000 μονάδες έως το 2025.

H Aston Martin, εκτιμά ότι το DBX θα τη βοηθήσει να καταγράψει 10.000 συνολικές παγκόσμιες πωλήσεις μέχρι το 2021, σχεδόν διπλάσιες σε σχέση με το 2017. Απώτερος στόχος είναι οι 14.000 μονάδες.

Οι κατασκευαστές των υπερπολυτελών αυτοκινήτων αναλύουν τα στοιχεία της διεθνούς αγοράς και λαμβάνουν υπόψη τους την επιτυχία της Bentley Bentayga. Το SUV, με την εντυπωσιακή εμφάνιση και ό,τι καλύτερο διαθέτει η μάρκα, αναρριχήθηκε στη δεύτερη θέση στη λίστα των πωλήσεων των υπερπολυτελών αυτοκινήτων, το οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2018. Αυτό το χρονικό διάστημα, σε όλον τον κόσμο, πουλήθηκαν 1.087 Bentley Bentayga. Την πρώτη θέση πήρε η Ferrari Pista, ένα supercar, με 1.416 πωλήσεις.