Η -ίσως- ιστορικότερη συγχώνευση στην κινηματογραφική ιστορία έκανε ένα ακόμη μεγάλο βήμα

Η -ίσως- ιστορικότερη συγχώνευση στην κινηματογραφική ιστορία έκανε ένα ακόμη μεγάλο βήμα
Photo:

Disney και 21st Century Fox θα είναι σε λίγους μήνες ένα.

Οι μέτοχοι της Disney και της 21st Century Fox ενέκριναν κατά πλειοψηφία την ιστορική συγχώνευση των 71,3 δισ. δολαρίων, η οποία αναμένεται να αλλάξει δραστικά το κινηματογραφικό τοπίο σε αμερικανικό, αλλά και παγκόσμιο επίπεδο.

Η συμφωνία όπου αναμένεται να οριστικοποιηθεί στο πρώτο εξάμηνο του 2019, φέρνει υπό τον έλεγχο της Disney μια μεγάλη γκάμα περιουσιακών στοιχείων της Fox, στα οποία περιλαμβάνονται τα κινηματογραφικά στούντιο FX Networks, καθώς και πνευματικά δικαιώματα σε τίτλους όπως το Avatar, οι X-Men και οι Simpsons. Μάλιστα, η Disney σχεδιάζει να λανσάρει τη δική της online υπηρεσία προβολής ταινιών και σειρών με στόχο να χτυπήσει την αγορά των Netflix και Amazon.

Ανώνυμες πηγές ανέφεραν ότι οι δύο ξεχωριστές ψηφοφορίες για κάθε εταιρεία δεν κράτησαν πάνω από 15 έκαστη, με τους μετόχους να δείχνουν τη μεγάλη τους πρόθεση να προχωρήσουν τη διαδικασία της μεγάλης συγχώνευσης.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις δόθηκε ένα τέλος στη μάχη της Disney με την Comcast για την εξαγορά της Fox. Τον Ιούνιο η Comcast είχε ξεπεράσει με τα 65 δισ. δολάρια την αρχική προσφορά της Disney που ήταν στα 52,4 δισ. δολάρια. Όμως, η τελευταία επανήλθε, και με τα 71,3 δισ. έδωσε τέλος σε μια κούρσα αρκετών μηνών.