Η ιστορία του αρχιτέκτονα που θα άλλαζε για πάντα τον ορίζοντα της Νέας Υόρκης στο CineDoc

Η ιστορία του αρχιτέκτονα που θα άλλαζε για πάντα τον ορίζοντα της Νέας Υόρκης στο CineDoc

Το ντοκιμαντέρ «Big Time» ακολουθεί ένα από τα μεγαλύτερα «αστέρια» της σύγχρονης αρχιτεκτονικής. 

Όταν ήταν νέος, ο Bjarke Ingels ονειρευόταν να σχεδιάζει κινούμενα σχέδια. Τώρα, σύμφωνα με την The Wall Street Journal, είναι ένα από τα μεγαλύτερα «αστέρια» της σύγχρονης αρχιτεκτονικής.

Ο σκηνοθέτης Kaspar Astrup Schröder ακολουθεί τον Δανό αρχιτέκτονα για περισσότερα από πέντε χρόνια, ενώ αγωνίζεται να ολοκληρώσει το μεγαλύτερο έργο του μέχρι στιγμής: Η εταιρεία του Ingels, BIG (Bjarke Ingels Group), έχει αναλάβει τον σχεδιασμό και την κατασκευή ενός από τους μεγαλύτερους ουρανοξύστες που θα αντικαταστήσει τους Δίδυμους Πύργους, που κατέρρευσαν την 11η Σεπτεμβρίου. Το κτίριο θα αλλάξει για πάντα τον ορίζοντα της Νέας Υόρκης.

Το ντοκιμαντέρ Big Time , που θα προβληθεί στο πλαίσιο του CineDoc την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου, στις 19.30 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, αποτελεί μια ματιά στη ζωή και το έργο ενός από τους πιο καινοτόμους και φιλόδοξους αρχιτέκτονες της εποχής μας, το πορτρέτο μιας σύγχρονης μεγαλοφυΐας απέναντι στη μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής του.

Μετά την προβολή στο Γαλλικό Ινστιτούτο θα ακολουθήσει συζήτηση με τον αρχιτέκτονα Κώστα Τσιαμπάο, Επίκουρο Καθηγητή στη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΕΜΠ. Η ταινία θα προβληθεί με ελληνικούς υποτίτλους, ενώ η προβολή γίνεται με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Δανίας και σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής.

Το CineDoc προβάλλει βραβευμένα ελληνικά και ξένα ντοκιμαντέρ, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, τον Κινηματογράφο Δαναός, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το ABCinema Πάτρας, τον Δήμο Βόλου και το CineCinema Αμαλιάδας. Οι προβολές, που διαρκούν από τον Σεπτέμβριο έως τον Μάιο, συνοδεύονται από παράλληλες εκδηλώσεις με στόχο να ενθαρρύνουν τον διάλογο και να εμπνεύσουν συλλογικές δράσεις. Το CineDoc είναι ιδρυτικό μέλος του ευρωπαϊκού δικτύου Moving Docs και το 2017 ίδρυσε το Φεστιβάλ Παιδικού και Νεανικού Κινηματογράφου Αθηνών CineDoc Kids.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

ΠΡΟΒΟΛΕΣ
-Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου στις 19.30 στην Αθήνα (Γαλλικό Ινστιτούτο)

-Κυριακή 25 Φεβρουαρίου στις 16.00 στην Αθήνα (Κινηματογράφο Δαναό)

-Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου στις 21.00 στη Θεσσαλονίκη (Αίθουσα «Σταύρος Τορνές»)

-Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου στις 21.30 στην Πάτρα (Κινηματογράφος Πάνθεον)

-Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου στην Αμαλιάδα (CineCinema)

Τιμή εισιτηρίου: 6 ευρώ (Αθήνα), 5 ευρώ (Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Αμαλιάδα)