Οι καλύτερες ημέρες για να ταξιδέψετε αυτό το καλοκαίρι

Οι καλύτερες ημέρες για να ταξιδέψετε αυτό το καλοκαίρι

Δείτε ποιες είναι οι πιο φτηνές ημερομηνίες για να κάνετε το ταξίδι σας.

Οι πολύπλοκοι αλγόριθμοι που χρησιμοποιούν οι αεροπορικές εταιρείες για να καθορίσουν τις τιμές κάνουν τη διαδικασία της εύρεσης της καλύτερης τιμής σαν να ψάχνει κανείς ψύλλους στα άχυρα.

Το πρόβλημα έρχεται να λύσει η ταξιδιωτική ιστοσελίδα Cheapair.com που χρησιμοποίησε τα δεδομένα των ναύλων της για να δημιουργήσει ένα ημερολόγιο με τις καλύτερες ημέρες της εβδομάδας, και τις καλύτερες ημέρες και ώρες γενικά για να ταξιδέψει κανείς και να εξοικονομήσει χρήματα.

Σύμφωνα με την εταιρεία οι καλύτερες (και πιο φτηνές) ημερομηνίες για να ταξιδέψετε είναι:

  • 1 Ιουνίου
  • 26 Ιουλίου
  • 31 Αυγούστου
  • 20 Σεπτεμβρίου

Ακόμα, μη πετάξετε τις Κυριακές. Είναι αποδεδειγμένα η πιο ακριβή ημέρα της εβδομάδας για να ταξιδέψει κανείς. Προτιμήστε την Δευτέρα και θα γλιτώσετε χρήματα.

Πετάξτε τις Τρίτες ή τις Τετάρτες. Αυτές τις δύο ημέρες τα εισιτήρια είναι συνήθως 80 δολάρια πιο φτηνά.

Μη ταξιδέψετε με αεροπλάνο τον Ιούλιο οπότε και όλες οι πτήσεις είναι πιο «τσιμπημένες». Δείτε μόνο ημερομηνίες που είναι αργίες (όπως η 4η Ιουλίου).

Προτιμήστε τον Σεπτέμβρη – γενικά οι τιμές είναι πολύ πιο χαμηλές σε σχέση με τους υπόλοιπους μήνες.

Όσον αφορά τις ώρες, οι καλύτερη ώρα της ημέρας για να πετάξετε είναι εκείνη που δεν προτιμούν πολλοί. Δηλαδή αρκετά νωρίς το πρωί και αρκετά βράδυ.

Ένα τελευταίο «μυστικό» για φτηνά εισιτήρια είναι να τα κλείνετε 54 ημέρες πριν την ημερομηνία αναχώρησης. Τότε θα βρείτε την καλύτερη τιμή.

Διαβάστε ακόμα:

Έντεκα ταξιδιωτικά hacks που θα σας εξοικονομήσουν χρήμα και χρόνο