Η Κίνα «απογειώνει» την Boeing

Η Κίνα «απογειώνει» την Boeing

Παραγγελία έξι δισεκατομμυρίων έλαβε η Boeing από την Κίνα.

Η Boeing πρέπει να ευχαριστεί την ακμάζουσα τουριστική βιομηχανία της Κίνας. Κι αυτό, γιατί ο κινεζικός αερομεταφορέας Ruili Airlines και δύο εταιρείες εταιρίες leasing παρήγγειλαν εξήντα αεροσκάφη στενής ατράκτου, σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua. Το ύψος της παραγγελίας ανέρχεται στα 38 δισεκατομμύρια γουάν-ποσό που αντιστοιχεί σε έξι δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Ruili θα αγοράσει αεροσκάφη της Boeing προκειμένου να επεκτείνει το στόλο της από τα πέντε στα 56 αεροσκάφη μέσα σε μια δεκαετία. Στην παραγγελία συμπεριλαμβάνονται τρία μοντέλα αεροσκαφών: τα 737 MAX 7, 8, και 9 που κοστίζουν 87,7 εκατομμύρια, 106,9 εκατομμύρια και 113,3 εκατομμύρια δολάρια αντίστοιχα.

Ο Wang Yukui, εκπρόσωπος της Boeing στο Πεκίνο, δήλωσε στο πρακτορείο Bloomberg ότι η εταιρεία είναι ικανοποιημένη με τη συμφωνία. «Είμαστε στην ευχάριστη θέση η Ruili να έχει επιλέξει τα αεροπλάνα Boeing 737 MAX. Προσβλέπουμε στην οριστικοποίηση των λεπτομερειών της συμφωνίας».

Πέρυσι, η Boeing επένδυσε περισσότερα από 800 εκατομμύρια δολάρια, καθώς η εταιρεία θεωρεί την αγορά της Κίνας ταχέως αναπτυσσόμενη και ελάχιστα οργανωμένη, στοιχεία που τη καθιστούν μεγάλη ευκαιρία. Η Boeing πούλησε 80 αεροσκάφη στην Κίνα πέρυσι σε μία συμφωνία αξίας 7,4 εκατομμυρίων.