Η κινεζική Alipay ξεπέρασε τους 900 εκατ. χρήστες παγκοσμίως

Η κινεζική Alipay ξεπέρασε τους 900 εκατ. χρήστες παγκοσμίως
epa05754805 An Alipay-app on a smartphone screen and Finnair logos at the Helsinki airport, Finland, 27 January 2017. Finnish flag carrier Finnair said it will launch Alipay as an official method of in-flight payments for customers travelling on carrier's Asian route between Helsinki and Shanghai. Alipay is the mobile payment platform of Chinese Ant Financial. Finnair is the first airline to accept payments via Alipay. EPA/MARKKU OJALA

Περισσότερα από 40 εκατομμύρια μικρά μαγαζιά και πωλητές στην Κίνα υποστηρίζουν τις πληρωμές μέσω ειδικών αυτοκόλλητων με κωδικούς QR της υπηρεσίας. 

Η εταιρία ηλεκτρονικών πληρωμών Alipay την οποία διαχειρίζεται η Ant Financial Services Group, έχει περισσότερους από 900 εκατομμύρια χρήστες σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

Οι χρήστες της Alipay στην Κίνα είχαν ξεπεράσει τα 700 εκατομμύρια τον Σεπτέμβριο, με το 70% των χρηστών να χρησιμοποιεί τρεις υπηρεσίες που παρέχονται από την Alipay, σύμφωνα με τα στοιχεία της αναφοράς του τελευταίου τριμήνου, από την Alibaba.

Περισσότερα από 40 εκατομμύρια μικρά μαγαζιά και πωλητές στην Κίνα υποστηρίζουν τις πληρωμές μέσω ειδικών αυτοκόλλητων με κωδικούς QR της Alipay. Παράλληλα, οι κάτοικοι των αστικών κέντρων μπορούν να έχουν πρόσβαση σε περισσότερες από 100 υπηρεσίες όπως, η κοινωνική ασφάλιση, οι μεταφορές, αλλά και ζητήματα των πολιτών.