Η κινεζική απάντηση στην Airbnb μόλις συγκέντρωσε 300 εκατομμύρια δολάρια

Η κινεζική απάντηση στην Airbnb μόλις συγκέντρωσε 300 εκατομμύρια δολάρια

Η αποτίμησής της ξεπέρασε τα 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Tujia.com, η μεγαλύτερη εταιρεία βραχυπρόθεσμης ενοικίασης ακινήτων της Κίνας, ανακοίνωσε ότι συγκέντρωσε 300 εκατομμύρια δολάρια από επενδυτές.

Αυτό μεταφράζεται σε αποτίμηση της αξίας της εταιρείας σε πάνω από 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια, σε μια στιγμή που η Tujia επιδιώκει να εκμεταλλευθεί την αυξανόμενη ζήτηση για αυτόνομο ταξίδι από Κινέζους τουρίστες.

Του τωρινού κύκλου χρηματοδότησης ηγήθηκε το κινεζικό ταξιδιωτικό πρακτορείο Ctrip.com International Ltd και η All-Stars Investment, ενώ συμμετείχαν και το New Economy Fund της China Renaissance, η Glade Brook Capital και η G Street Capital.

Ο βασικός αντίπαλος της Tujia στην Κίνα είναι η Airbnb, η οποία επεκτείνει συνεχώς την παρουσία της και προσπαθεί να προσελκύσει τους νέους millennials της χώρας. Πέρυσι, η Airbnb αποτιμάτο στα 30 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο ιδρυτής της Tujia, Luo Jun, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι το κεφάλαιο θα χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση και την τυποποίηση των κατοικιών της εταιρείας, η οποία «θα επενδύσει περαιτέρω στην εγχώρια αγορά πολυτελών ακινήτων και σε ξένες αγορές».

Η κινεζική εταιρεία, η οποία ξεκίνησε το 2011, συγκέντρωσε 300 εκατομμύρια δολάρια το 2015 από την All-Stars Investment και άλλους. Τότε, η αποτίμηση της αξίας της εταιρείας ανερχόταν στο 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Η Tujia έχει 650.000 αγγελίες κατοικιών στην Κίνα και στο εξωτερικό.