Η κινεζική εταιρεία που «κλέβει» τους υπαλλήλους της Apple

Η κινεζική εταιρεία που «κλέβει» τους υπαλλήλους της Apple
Photo:

Η σχεδιάστρια του πρώτου iPhone προσλήφθηκε από τον κορυφαίο κατασκευαστή smartphone της Κίνας, τη Huawei.

Ως πρώην διευθύντρια δημιουργικού της Apple, η Μπρόντι συμμετείχε στην ανάπτυξη και το σχεδιασμό του πρώτου iPhone, συμπεριλαμβανομένων του λειτουργικού του συστήματος, της διεπαφής με τον χρήστη, και της εμπειρίας χρήστη.

Έκατσε περίπου δέκα χρόνια στην Apple προτού πάει στην eBay ως αντιπρόεδρος παγκόσμιου σχεδιασμού.

Πλέον, η Μπρόντι είναι Επικεφαλής Σχεδιάστρια και αντιπρόεδρος στην Huawei.

Σε ανάρτησή της στο Weibo, η Huawei χαρακτηρίζει την Μπρόντι ως κορυφαία ειδικό στην εμπειρία χρήστη.

Η εταιρεία λέει ότι η Μπρόντι θα φτιάξει και θα ηγηθεί μιας σχεδιαστικής ομάδας στις Ηνωμένες Πολιτείες με σκοπό τη δημιουργία «της καλύτερης εμπειρίας χρήστη» για τα προϊόντα της Huawei.

Στο προφίλ της στο LinkedIn, η Μπρόντι περιγράφει τη νέα της δουλειά ως εξής: «Θα κάνουμε κάτι νέο και απίθανο: θα θεμελιώσουμε εκ νέου τη Huawei Consumer, με ένα όραμα».

Μάλιστα, ανέβασε και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της μαζί με μια ανοιχτή πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων για εργασία.

«Αυτή την περίοδο, υπάρχουν ανοιχτές θέσεις για το κέντρο σχεδιασμού στο Σαν Φρανσίσκο», έγραψε η Μπρόντι. «Ενώστε τις δυνάμεις σας μαζί μου αν θέλετε να αλλάξετε τον κόσμο μέσω του σχεδιασμού».

Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Canalys, η Huawei ξεπέρασε πρόσφατα την Xiaomi ως η Νο. 1 εταιρεία σε πωλήσεις smartphone στην Κίνα.

Και όπως πολλοί άλλοι κινέζικοι κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων, η Huawei επιθυμεί να κερδίσει μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς των ΗΠΑ.