Η κυβέρνηση αναζητεί λύση στο ζήτημα του ΑΔΜΗΕ

Η κυβέρνηση αναζητεί λύση στο ζήτημα του ΑΔΜΗΕ
Άποψη του Κέντρου Υπερυψηλής Τάσης της Δ.Ε.Η. στον Άγιο Στέφανο Κρυονερίου, Κυριακή 12 Απριλίου 2015. Το Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), στο Κρυονέρι, επισκέφθηκε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης (δεν εικονίζεται) για να ευχηθεί Καλό Πάσχα στους εργαζόμενους του Κέντρου και σε όλους τους εργαζόμενους στον Όμιλο της ΔΕΗ. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κυβερνητικά στελέχη ανέφεραν ότι η διαδικασία απόσχισης από τη ΔΕΗ θα συνεχιστεί κανονικά.

Διαβεβαιώσεις ότι η διαδικασία απόσχισης του ΑΔΜΗΕ από τη ΔΕΗ θα ολοκληρωθεί σύμφωνα με τον υφιστάμενο σχεδιασμό, έδιναν απόψε πηγές του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Όπως τόνιζαν, ύστερα από τη σύσκεψη των υπουργών Οικονομικών και ΥΠΕΝ με τις διοικήσεις των συστημικών τραπεζών, απομένουν τεχνικές λεπτομέρειες που θα επιλυθούν άμεσα, ώστε η διαδικασία να κλείσει στην γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ που έχει προσδιοριστεί για την προσεχή Τρίτη. Ανέφεραν επίσης, ότι στο τέλος της διαδικασίας, η μετοχική σύνθεση του ΑΔΜΗΕ θα είναι αυτή που είχε συμφωνήσει η κυβέρνηση με τους εταίρους.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, στη σύσκεψη συμφωνήθηκαν συγκεκριμένες ενέργειες, οι οποίες διασφαλίζουν πλήρως την εμπρόθεσμη ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής, κατόπιν της απαραίτητης τεχνικής και νομικής επεξεργασίας και στο πλαίσιο της υφιστάμενης νομοθετικής ρύθμισης.

Διαβάστε ακόμη: Στον αέρα το σχέδιο της κυβέρνησης για τον ΑΔΜΗΕ