Η κυβέρνηση ξορκίζει…την παράταση του Μνημονίου

Η κυβέρνηση ξορκίζει…την παράταση του Μνημονίου

Δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο αναφέρει ο Γιάννης Δραγασάκης – Τι δήλωσε για τον κατώτατο μισθό.

«Δεν υπάρχει θέμα παράτασης του προγράμματος. Λήγει τον Αύγουστο, συζητάμε να λήξει νωρίτερα, τον Ιούνιο. Υπάρχουν δυνάμεις εντός της χώρας που επένδυσαν στην καταστροφή της κυβέρνησης. Διαψεύστηκαν, θα διαψευστούν ξανά»: αυτό τόνισε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο 24/7.

Ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξει προληπτική γραμμή πίστωσης, γιατί αυτό θα σήμαινε νέους όρους, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι αυτό το θέμα «τέθηκε, απορρίφθηκε, τελείωσε».

Επίσης, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αύξησης του κατώτατου μισθού -ακόμα και από φέτος- και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων.

Ειδικότερα: Ο κ. Δραγασάκης είπε ότι «η Ελλάδα επιδιώκει να βγει από το πρόγραμμα όπως οι άλλες χώρες, χωρίς “ουρές” και νέα προαπαιτούμενα», σημειώνοντας ότι «θα έχουμε “κουμπαρά” 20 δισ. ως ασπίδα προστασίας».

Σε όσους αναφέρουν ότι η χώρα δεν είναι έτοιμη για έξοδο από τα μνημόνια, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης απάντησε ότι «κάποιες εσωτερικές δυνάμεις είχαν επενδύσει στην καταστροφολογία».

«Υπάρχουν εγχώριες δυνάμεις που εδώ και τρία χρόνια στοιχημάτιζαν στην αποτυχία της κυβέρνησης και της χώρας. Σήμερα, παρότι έχουν διαψευστεί όλα τα καταστροφικά σενάριά τους, δίνουν μάχη οπισθοφυλακής. Η πορεία μας όμως είναι σταθερή. Η ανάκαμψη είναι υπαρκτή» είπε και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση εργάζεται για την έγκαιρη ολοκλήρωση της 4ης αξιολόγησης του προγράμματος, που λήγει τον Αύγουστο του 2018.

Εξάλλου, ο κ. Δραγασάκης χαρακτήρισε αυτονόητη την αύξηση των μισθών. «Οι μισθοί δεν πρέπει μόνο να μειώνονται αλλά και να αυξάνονται» είπε και πρόσθεσε ότι η πτώση έχει τελειώσει και «πρέπει να πάμε σε αύξηση», αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να γίνει αύξηση από φέτος.

Όσον αφορά τις συντάξεις, είπε ότι «εφόσον βγούμε από το πρόγραμμα και ξεκαθαρίσει το τοπίο, θα ξεκαθαριστεί το τι θα γίνει και με τις συντάξεις».

Μιλώντας για το αναπτυξιακό σχέδιο της χώρας, σημείωσε ότι θα παρουσιαστεί από τον κ. Τσακαλώτο στο Eurogroup της 27ης Απριλίου και πρόσθεσε ότι είναι προϊόν συστηματικής προεργασίας της κυβέρνησης και ευρείας διαβούλευσης.

Διαβάστε σχετικά:

«Βόμβα» από SZ: Οι δανειστές εξετάζουν παράταση του προγράμματος για την Ελλάδα