Η κλιματική αλλαγή μπορεί να οδηγήσει σε παγκόσμια έλλειψη μπύρας

Η κλιματική αλλαγή μπορεί να οδηγήσει σε παγκόσμια έλλειψη μπύρας

Πώς μπορούμε να αποτρέψουμε κάτι τέτοιο από το να συμβεί;

Η αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας θέτει σε υψηλό κίνδυνο στον τωρινό τρόπο ζωής μας, σύμφωνα με μια νέα έρευνα των Ην. Εθνών σχετικά με το κλίμα. Και πλέον, όπως φαίνεται, αυτό θα προκαλέσει και έλλειψη μπύρας μέσα στα επόμενα χρόνια.

Μια νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα στο επιστημονικό περιοδικό Nature Plants αναφέρει ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη θα προκαλέσει μείωση στις καλλιέργειες κριθαριού, κάτι που θα οδηγήσει σε έλλειψη μπύρας και αύξηση της τιμής της. Το κριθάρι είναι επιρρεπές στην ξηρασία και στη ζέστη, και οι ακραίες καιρικές συνθήκες στα επόμενα χρόνια που σχετίζονται με την αύξηση των παγκόσμιων θερμοκρασιών θα μπορούσε να προκαλέσει μια μείωση 16% στην παγκόσμια κατανάλωση μπύρας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Business Insider.

«Ο σκοπός της έρευνας δεν είναι να ενθαρρύνουμε τον κόσμο να πίνει περισσότερο σήμερα», δήλωσε στο CNN ο Dabo Guan, ένας από τους συντάκτες της έρευνας και καθηγητής των οικονομικών της κλιματικής αλλαγής στο Πανεπιστήμιο της Ανατολικής Αγγλίας. Αντ’ αυτού, οι ερευνητές παρέχουν ένα χειροπιαστό παράδειγμα του πώς η υπερθέρμανση του πλανήτη θα επηρεάσει την ποιότητα ζωής μας, με το να δείχνουν τις συνέπειές της σε ένα αγαπημένο μας ποτό: την μπύρα.

Η τιμή της μπύρας θα διπλασιαστεί παγκοσμίως και στις ΗΠΑ πιθανώς θα υπάρξει μια μείωση 20% στην κατανάλωση μπύρας- δηλαδή περίπου 10 δισ. κουτάκια μπύρας. Σε μέρη όπως η Ιρλανδία ίσως υπάρξει αύξηση της τιμής της μπύρας κατά 21 δολάρια για μια εξάδα, σύμφωνα με το Business Insider. «Αν δεν θέλετε να συμβεί κάτι τέτοιο, ο μόνος τρόπος να το πετύχετε είναι να περιοριστεί η κλιματική αλλαγή», δήλωσε ο Guan. «Θα πρέπει να συνεργαστούμε για το καταφέρουμε», συμπλήρωσε.