Η κρητική πατέντα που ενθουσίασε τον Πρίγκιπα Κάρολο

Η κρητική πατέντα που ενθουσίασε τον Πρίγκιπα Κάρολο

Στη πρωτόγνωρη εμπειρία «Cooking Like Minoans» συμμετείχε ο πρίγκιπας Κάρολος κατά την επίσκεψη του στην Κρήτη.

Η εκδήλωση του Branding Heritage που πραγματοποιήθηκε στον κήπο του Ερευνητικού Κέντρου Κνωσού της Βρετανικής Σχολής Αθηνών.

Η Έλενα Δομαζάκη της Creta Farms, είχε την τιμή κατόπιν προσωπικής σύστασης στον πρίγκιπα Κάρολο από τον Διευθυντή της Βρετανικής σχολής, Δρ John Bennett, να τον μυήσει στη φιλοσοφία της παγκόσμιας πατέντας Εν Ελλάδι.

O Βρετανός πρίγκιπας συνομίλησε με την κρητική οικογένεια για τις καινοτομίες που την διαφοροποιούν παγκοσμίως και συμμετείχε στην παρασκευή Εν Ελλάδι γεύματος, εμπνευσμένου από τη διατροφή των Μινωιτών. Κατά την αναβίωση της Μινωικής Γαστρονομικής Εμπειρίας, η αρχαιολόγος και ιδρύτρια του Minoan Tastes Δρ. Jerolyn Morrison μαγείρεψε με χοιρινό Εν Ελλάδι το οποίο υπερέχει χάρη στην κρητική καταγωγή του και στη…μινωική ανατροφή του: μουσική, εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, κρητικά superfoods, όπως χαρούπι, και αρωματικά βότανα όπως λάβδανο, φασκόμηλο, δίκταμο κ.α.

Η Creta Farms ως ο μεγαλύτερος Έλληνας παραγωγός και κάτοχος της μοναδικής καθετοποιημένης μονάδας καταφέρνει να εξάγει το μεγαλείο της κρητικής διατροφής κατοχυρώνοντας παγκοσμίως 20 πατέντες με βάση το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο. «Η ευλογημένη γενέτειρά μας και η αρχαία κρητική διατροφή ως παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά αποτελεί πηγή δημιουργίας και έμπνευσης.

Στη σημαντική αυτή συνάντηση στην Κρήτη στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018, η Κατερίνα Φρέντζου, ιδρύτρια του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Βranding Heritage, ενώνει τις δυνάμεις της με τη Βρετανική Σχολή Αθηνών. Για πρώτη φορά συνευρέθηκαν στην Κρήτη σημαντικοί Έλληνες που έχουν εμπνευστεί και προβάλλουν διεθνώς τον Μινωικό πολιτισμό θεωρώντας πως το οξύμωρο σχήμα «καινοτομία και αρχαιοελληνικός πολιτισμός» είναι το μέσο που θα οδηγήσει στο «rebranding” της Ελλάδας.