Η Lady Gaga συνεργάζεται με την Intel για καλό σκοπό

Η Lady Gaga συνεργάζεται με την Intel για καλό σκοπό
epa04941726 Lady Gaga arrives for the 67th annual Primetime Emmy Awards held at the Microsoft Theater in Los Angeles, California, USA, 20 September 2015. The Primetime Emmy Awards celebrate excellence in national primetime television programming. EPA/PAUL BUCK

Η γνωστή τραγουδίστρια ενώνει τις δυνάμεις της με την τεχνολογική εταιρεία για την καταπολέμηση της διαδικτυακής παρενόχλησης.

Η συνεργασία ίσως να φαίνεται παράξενη, αλλά όχι αν σκεφτεί κανείς την αιτία: τη διαδικτυακή παρενόχληση. Το ίδρυμα της Lady Gaga «Born This Way Foundation», το οποίο προωθεί την ευεξία των νέων, θα συνεργαστεί με την Intel, την εταιρεία ψηφιακών μέσων Vox Media, και το μέσο ενημέρωσης Re/code για μια νέα πρωτοβουλία που ονομάζεται «Hack Harrassment».

Η συνεργασία ανακοινώθηκε την περασμένη Πέμπτη στο Consumer Electronics Show (CES) στο Λας Βέγκας και έχει ως σκοπό να καταπολεμήσει τη διαδικτυακή παρενόχληση και να παρέχει μια πιο ασφαλή εμπειρία στο διαδίκτυο.

«Η διαδικτυακή παρενόχληση είναι πραγματικότητα», δήλωσε ο CEO της Intel, Brian Krzanich, ενώ προσέθεσε ότι «πρέπει πάντα να θυμόμαστε ότι πίσω από μια συσκευή ή ένα παιχνίδι ή δίκτυο κρύβεται ένα πρόσωπο με αληθινές ανάγκες και συναισθήματα. Πρέπει να εργαστούμε σκληρά προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές δίκτυο».

Η διαδικτυακή παρενόχληση είναι ένα συχνό φαινόμενο ιδίως στις γυναίκες. Οι απειλές, ωστόσο, δεν περιορίζονται μόνο στις γυναίκες: σχεδόν το 40% των ενήλικων χρηστών του διαδικτύου έχουν δηλώσει ότι έχουν δεχθεί φυσική βία, εκφοβισμό μέχρι και σεξουαλική παρενόχληση, σύμφωνα με έρευνα του Pew Research Center που πραγματοποιήθηκε το 2014.