Η Λάιζα Μινέλι πουλάει τους πίνακες Γουόρχολ της συλλογής της

Η Λάιζα Μινέλι πουλάει τους πίνακες Γουόρχολ της συλλογής της

Η γνωστή ηθοποιός και τραγουδίστρια είχε προσπαθήσει ξανά να πουλήσει τη συλλογή της, αλλά χωρίς επιτυχία.

Πριν δύο χρόνια, οι φήμες ήθελαν τη Λάιζα Μινέλι να ζητάει 40 εκατομμύρια δολάρια για τη συλλογή της έργων του Άντι Γουόρχολ. Μπορεί τότε να μην κατάφερε τελικά να πουλήσει ολόκληρη τη συλλογή της γιατί δεν βρέθηκε αγοραστής, αλλά τώρα θα κερδίσει πολύ περισσότερα απ’όσα φανταζόταν, πουλώντας τους πίνακές της έναν έναν.

«Η Λάιζα πρέπει να είναι ευτυχισμένη που κανείς δεν έκλεισε συμφωνία τότε, γιατί η συλλογή αξίζει τώρα πολλά περισσότερα» είπε ένας ντίλερ έργων τέχνης στην Page Six. Πολλοί από αυτούς τους Γουόρχολ κοσμούσαν στο σπίτι της Λάιζα στην East 69th Street, το οποίο πούλησε το 2015 για να μετακομίσει στο Beverly Hills.

Πηγή στην Ελβετία πληροφόρησε την Page Six ότι ο Λάρι Γκαγκοσιάν (ο φημισμένος γκαλερίστας) πούλησε ήδη έναν Γουόρχολ της Λάιζα, μια μεταξοτυπία της μητέρας της, της Τζούντι Γκάρλαντ, σε ανώνυμο συλλέκτη αντί 7 εκατομμυρίων δολαρίων. Ήταν ένα από τα τρία πορτραίτα της Τζούντι στη συλλογή της κόρης της, η οποία περιλαμβάνει επίσης και τέσσερα πορτραίτα της ιδίας και τρία του πατέρα της, του σκηνοθέτη του Χόλιγουντ Βινσέντε Μινέλι.

Αξίζει να σημειωθεί πως η υψηλότερη τιμή που έχει πληρωθεί για έναν Γουόρχολ είναι αυτή των 105,4 εκατομμυρίων δολαρίων για το «Silver Car Crash (Double Disaster)».

Φωτογραφία: Andy Warhol, Judy Garland (1978)|artnet Price Database.