Η Linkage Greece παρουσίασε τον «γκουρού» του Innovation, Stephen Shapiro

Η Linkage Greece παρουσίασε τον «γκουρού» του Innovation, Stephen Shapiro

Πάνω από 600 στελέχη επιχειρήσεων παρακολούθησαν την ομιλία στο κατάμεστο «ΘΕΑΤΡΟΝ» Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Η Linkage Greece στο πλαίσιο των καθιερωμένων πλέον Summer Sessions, διοργάνωσε και φέτος θεματική ομιλία με καλεσμένο τον παγκοσμίου φήμης και αναγνωρισμένο ομιλητή για την καινοτομία Stephen Shapiro με θέμα: “Creating High Potential Innovation Teams”

Ο Stephen Shapiro αφύπνισε και ενεργοποίησε τα στελέχη των επιχειρήσεων στην κατεύθυνση της καινοτομικής δράσης, μέσω συγκεκριμένων παραδειγμάτων και πρακτικών. Επίσης με ζωντανά διαδραστικά – με το κοινό – παραδείγματα εξήγησε πως πολύ ευκολά και δομημένα μπορεί να εφαρμοστεί η καινοτομία στο σύνολο των επιχειρήσεων.

Μετά το τέλος της ομιλίας του, ο Stephen Shapiro βρέθηκε «αντιμέτωπος» με CEOs ελληνικών επιχειρήσεων οι οποίοι του έθεσαν επιτακτικά τα ερωτήματα για την άμεση αλλαγή που σχεδιάζεται στη χώρα και συζήτησαν μεθόδους εφαρμογής καινοτόμων πρακτικών.

Μαζί του στο πάνελ βρέθηκαν οι κκ: Χρήστος Χαρπαντίδης (Πρόεδρος & CEO, Παπαστράτος), Αλέξανδρος Μάνος (CEO Ιntrasoft) και Αντώνης Βουκλαρής (CEO Ευρωκλινική Αθηνών).

Τέλος, δέχτηκε ερωτήσεις από νέους ανθρώπους, διευθυντές και υψηλόβαθμα στελέχη μεγάλων Ελληνικών επιχειρήσεων – που επενδύουν στην ανάπτυξη της καινοτομίας.

Λίγο πριν το τέλος της Ομιλίας, οι  Δημήτρης Παπανικητόπουλος (Πρόεδρος Linkage Greece) και ο Αρτέμης Μυρόπουλος (Διευθύνων Σύμβουλος Linkage Greece) βράβευσαν ως Leader Of The Year, την Μυρτώ Παπαθάνου, η οποία συνδυάζει το επιχειρειν με πλούσια συνεισφορά στον εθελοντισμό και τις ΜΚΟ (έχει συμβάλει και συν-ιδρύσει ΜΚΟ στον τομέα του microfinance και του εθελοντισμού, τη Volunteer4Greece & τη Ethelon.gr). Στόχος της εταιρίας είναι να καθιερωθεί ο θεσμός και κάθε χρόνο να βραβεύεται o Ηγέτη-Άνθρωπος που ξεχωρίζει στο τομέα του.

Τα τελευταία χρόνια, η Linkage Greece διοργανώνει με μεγάλη επιτυχία και θερμή ανταπόκριση το θεσμό των Summer Sessions, τα οποία αποτελούν μαθήματα ηγεσίας με ομιλητές διεθνούς κύρους. Μπροστά σε εκατοντάδες θεατές, δεκάδες ηγετικές ομάδες μεγάλων ελληνικών και πολυεθνικών εταιρειών, ο επιζών του αεροπορικού δυστυχήματος στις Άνδεις Nando Parrado, οι προπονητές Zeljko Obradovic & Δημήτρης Ιτούδης και ο πρώην αστροναύτης της NASA Dr. Scott Parazynski είναι μερικοί μόνο από τους ομιλητές που έχουν φιλοξενηθεί από την Linkage Greece.

Όπως ο ίδιος χαρακτηριστικά λέει: «Ναι, η Καινοτομία έχει να κάνει με νέα προϊόντα και πώς να κάνεις λεφτά, καλά όλα αυτά, αλλά η Καινοτομία αλλάζει ζωές, είναι αυτό που θα σώσει την οικονομία μας».

Ποιος είναι ο Stephen Shapiro

Στα μέσα των 15 ετών της θητείας του στην πολυεθνική εταιρία «Accenture» και ενώ ήταν επικεφαλής της διαδικασίας ανασχεδιασμού της εταιρείας, κατάλαβε ότι δεν ήθελε πλέον να είναι υπεύθυνος για τους ανθρώπους που χάνουν τη δουλειά τους.

Έτσι, έκανε ακριβώς το αντίθετο… Οικοδομώντας την καινοτομία στο πρόσωπο 20.000 εργαζομένων της Accenture, επικεντρώθηκε στην ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Το 2001, μετά τη δημοσίευση του πρώτου του βιβλίου, 24/7 Innovation, ο Stephen αποχώρησε από την Accenture για να ασχοληθεί αποκλειστικά με την καινοτομία. Σήμερα, συνεχίζει να επικεντρώνεται στη μετατροπή του τρόπου που οι επιχειρήσεις, όπως η 3M, P&G, Marriott, Nikeκαι η Microsoft, βελτιώνουν τις πρακτικές της καινοτομίας τους.

Παθιασμένος και αφοπλιστικός, με υψηλής ενέργειας προσέγγιση ο Stephen συνεπαίρνει τα ακροατήρια και τα οδηγεί σε νέους τρόπους σκέψης σχετικά με τις επιχειρηματικές προκλήσεις τους.

Linkage Greece

Η Linkage είναι ο παγκόσμιος κυρίαρχος στο χώρο της συμβουλευτικής επιχειρήσεων σε θέματα ηγεσίας, παρέχοντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες στρατηγικής, ανάπτυξης καθώς και εκπαίδευσης σε θέματα διοίκησης και management.

H Linkage πρωτοπορεί και κεφαλαιοποιεί τη διεθνή της εμπειρία και εξειδίκευση, με όχημα τα εκπαιδευτικά της προγράμματα και εξελίσσεται ως η μόνη και πιο ισχυρή σχολή ηγεσίας στην Ελλάδα.

Η στρατηγική παρουσία της πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα από τους πρωτοπόρους στο εγχώριο Leadership Management, Δημήτρη Παπανικητόπουλο (Πρόεδρος Linkage Greece) και Αρτέμη Μυρόπουλο (Διευθύνων Σύμβουλος Linkage Greece).

Η εταιρεία παρέχει στις επιχειρήσεις ολοκληρωμένες tailor-made στρατηγικές συμβουλευτικών υπηρεσιών, ανάλογα με τα δεδομένα και τις ανάγκες των επιχειρήσεων, ανάπτυξη δυνατοτήτων μέσα από εκπαιδευτική εμπειρία καθώς και προσαρμοσμένες υπηρεσίες αξιολόγησης.

Χρυσός Χορηγός: Παπαστράτος

Χορηγοί: Ελληνικός Κόσμος, Kosmocar, Όμιλος Ευρωκλινικής, Intrasoft,

Υποστηρικτές: Angelini, DHL, Nestle, Edenred, Wind, Bic, Κορπή
Υπό την αιγίδα του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου