Οι λογαριασμοί σε Facebook, Instagram και Twitter με τα περισσότερα like και σχόλια

Οι λογαριασμοί σε Facebook, Instagram και Twitter με τα περισσότερα like και σχόλια

Μάλιστα, το Instagram είναι η πιο διαδραστική από τις τρεις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων, αν και έχει τους λιγότερους ενεργούς μηνιαίους χρήστες.

της Renae Reints

Το 9Gag, το γνωστό site των viral meme με έδρα το Χονγκ-Κονγκ, είναι ο πιο διαδραστικός λογαριασμός στο Facebook, το Instagram και το Twitter, σύμφωνα με νέα δεδομένα από την εταιρεία παρακολούθησης κοινωνικών μέσων CrowdTangle. Ο λογαριασμός του 9Gag στο Instagram είχε τον μεγαλύτερο αριθμό αλληλεπιδράσεων κατά την τρίμηνη περίοδο της μελέτης, με πάνω από 812 εκατομμύρια like και σχόλια.

Στο Twitter, ο λογαριασμός του προέδρου Donald Trump βρέθηκε στην πρώτη θέση με σχεδόν 104 εκατομμύρια like και retweet, ενώ στο Facebook ο βρετανικός εκδότης viral περιεχομένου LADbible ξεχωρίζει με 121 εκατομμύρια αντιδράσεις, σχόλια, και κοινοποιήσεις.

Άλλοι κορυφαίοι λογαριασμοί στο Instagram είναι ο προσωπικός λογαριασμός της Kylie Jenner (662 εκατομμύρια αλληλεπιδράσεις), ο ολλανδικός λογαριασμός ποδοσφαιρικών θεμάτων 433 (568 εκατομμύρια αλληλεπιδράσεις), και οι λογαριασμοί της Ariana Grande (558 εκατομμύρια αλληλεπιδράσεις) και του NBA (495 εκατομμύρια αλληλεπιδράσεις).

Στο Twitter, πίσω από τον λογαριασμό του Trump συναντάμε την Ariana Grande (102 εκατομμύρια αλληλεπιδράσεις), το αθλητικού περιεχομένου Bleacher Report (50 εκατομμύρια αλληλεπιδράσεις), την Alexandria OcasioCortez (37 εκατομμύρια αλληλεπιδράσεις) και τον συντηρητικό Charlie Kirk (24 εκατομμύρια αλληλεπιδράσεις).

Οι πιο διαδραστικοί λογαριασμοί στο Facebook ανήκουν κυρίως σε εκδότες viral περιεχομένου. Πίσω από το LADbible βρίσκουμε το Cifras με έδρα στη Βραζιλία (115 εκατομμύρια αλληλεπιδράσεις), τη UNILAD, θυγατρική της LADbible (114 εκατομμύρια αλληλεπιδράσεις), την εταιρεία γυναικείου lifestyle Womenworking.com (93 εκατομμύρια αλληλεπιδράσεις) και το Todo Imagenes, λογαριασμό που ανήκει στον ισπανόφωνο εκδότη γυναικείου περιεχομένου Ohmirevista (87 εκατομμύρια αλληλεπιδράσεις).

Τα δεδομένα, τα οποία δημοσιοποίησε η Axios την περασμένη Τρίτη, δείχνουν ότι το Instagram είναι η πιο διαδραστική από τις τρεις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων, παρόλο που διαθέτει τους λιγότερους ενεργούς χρήστες μηνιαίως. Οι κορυφαίοι 10 λογαριασμοί του Instagram συγκέντρωσαν 4,8 δισεκατομμύρια αλληλεπιδράσεις από τις 17 Νοεμβρίου μέχρι τις 17 Φεβρουαρίου (την περίοδο μελέτης της CrowdTangle). Ο αριθμός αυτός είναι σαφώς μεγαλύτερος από τις αντίστοιχες αλληλεπιδράσεις στο Facebook (922 εκατομμύρια) και το Twitter (398 εκατομμύρια).