Οι λόγοι για τους οποίους βραβεύτηκε η Bayer για την προστασία του περιβάλλοντος

Οι λόγοι για τους οποίους βραβεύτηκε η Bayer για την προστασία του περιβάλλοντος
epa05542070 A Bayer logo at the facade of a pedestrian bridge in front of the factory of Bayer corporation in Wuppertal, Germany, 16 September 2016. The German chemical giant and its rival US Monsanto in a statement released 14 September 2016 said they had signed a definite merger agreement. Bayer and Monsanto said Bayer will acquire Monsanto for 128 USD per share in an all-cash transaction as part of a deal that amounts to some 66 billion USD. It is the largest such deal ever involving a German company as a buyer. The takeover would create a global market leader that would have more than 25 per cent of global pesticides and seeds market. EPA/OLIVER BERG Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι λόγοι για τους οποίους διακρίθηκε για τις πρακτικές της η εταιρεία.

Ο οργανισμός αξιολόγησης CDP βράβευσε τη Bayer για τις πρακτικές που αφορούν την προστασία του κλίματος και τη βιώσιμη διαχείριση των υδάτινων πόρων. Στο πλαίσιο της συγκριτικής έρευνας, που εκπόνησε ο CPD, μελετήθηκαν οι στρατηγικές και τα μέτρα που εφαρμόζουν περισσότερες από 1.000 εισηγμένες επιχειρήσεις από όλον τον κόσμο, για την αποτελεσματική χρήση και την προστασία του πιο πολύτιμου φυσικού πόρου, του νερού. Η Bayer έλαβε την κορυφαία διεθνή διάκριση για την προστασία του κλίματος και τη βιώσιμη διαχείριση των υδάτινων πόρων.

«Στόχος μας είναι να έχουμε θετική συμβολή στην προστασία του κλίματος και στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής, όπου συμπεριλαμβάνεται και η λειψυδρία» δήλωσε ο δρ Hartmut Klusik, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Bayer AG και υπεύθυνος για το ανθρώπινο δυναμικό.

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός CDP αναφέρει ότι για να καταλήξει στην κατάταξη του 2017 για το κλίμα και τους υδάτινους πόρους, προχώρησε με την αξιολόγηση των στοιχείων των εταιρειών για λογαριασμό 827 θεσμικών επενδυτών που αντιπροσωπεύουν σημαντικά κεφάλαια, που ξεπερνούν τα 100 τρισ. δολάρια.