Η Logitech βάζει «φρένο» στην εξαγορά της Plantronics έναντι 2,2 δισ. δολαρίων

Η Logitech βάζει «φρένο» στην εξαγορά της Plantronics έναντι 2,2 δισ. δολαρίων

Δεν είναι ακόμα σαφές γιατί οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο εταιρειών κλονίστηκαν.

Το ενδιαφέρον της Logitech για την Plantronics υπήρξε βραχύβιο, όπως επιβεβαίωσε η εταιρεία. Συγκεκριμένα, η Logitech ανέφερε σε δήλωσή της την Κυριακή ότι η εταιρεία είχε σκεφτεί να εξαγοράσει την Plantronics έναντι 2,2 δισ. δολαρίων– σύμφωνα με δημοσιεύματα-, αλλά τελικά αποφάσισε κατά της ιδέας αυτής. Η Logitech δήλωσε ότι οι εταιρείες πραγματοποίησαν διαπραγματεύσεις, αλλά αυτές δεν θα συνεχιστούν.

Το σχόλιο αυτό της εταιρείας, ακολουθεί ένα δημοσίευμα του Reuters πριν από το Σαββατοκύριακο, που ισχυρίστηκε ότι η Logitech ετοίμαζε μια εξαγορά ύψους 2,2 δισ. δολαρίων της Plantronics- την μεγαλύτερη εξαγορά που πραγματοποίησε ποτέ. Αυτό το δημοσίευμα, το οποίο ανέφερε συγκεκριμένες πηγές, δήλωσε ότι η συμφωνία θα μπορούσε να ολοκληρωθεί αυτή την εβδομάδα, αλλά σημείωσε ότι θα μπορούσε και να ακυρωθεί.

Δεν είναι ακόμα σαφές γιατί οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Logitech και της Plantronics κλονίστηκαν, αλλά οι εταιρείες έχουν κάποια ξεκάθαρα κοινά σημεία. Και οι δύο κατασκευάζουν μια ποικιλία από αξεσουάρ για «έξυπνα» τηλέφωνα, υπολογιστές, κονσόλες παιχνιδιών και άλλες συσκευές. Και καθώς οι ταρίφες και οι οικονομικές ανησυχίες αυξάνονται, το να συνδέσουν τις δυνάμεις τους θα μπορούσε να τις είχε κάνει ισχυρότερες. Μια συνδυασμένη εταιρεία θα μπορούσε να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές αξεσουάρ στον κόσμο.

Προς το παρόν, όπως φαίνεται, οι εταιρείες θα παραμείνουν αποστασιοποιημένες. Και δεν είναι σαφές εάν η Logitech ή η Plantronics θα επανεξετάσουν τις διαπραγματεύσεις αργότερα.