Η ΛΟΥΞ μπαίνει στην αγορά της Ρωσίας

Η ΛΟΥΞ μπαίνει στην αγορά της Ρωσίας

Ένα ακόμη σημαντικό βήμα στην προσπάθεια αύξησης των εξαγωγών της εταιρείας αναψυκτικών.

Η αγορά της Ρωσίας αποτελεί τον επόμενο εξαγωγικό προορισμό της ελληνικής βιομηχανίας αναψυκτικών ΛΟΥΞ.

Σύμφωνα με τη διοίκηση, η συγκεκριμένη αγορά παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον για τη Λουξ και άμεσα η εταιρεία θα έχει παρουσία εκεί.

Σημειώνεται ότι οι εξαγωγές αποτελούν το 5% του όγκου πωλήσεων, ενώ στόχος για την προσεχή τριετία είναι το ποσοστό αυτό να διπλασιαστεί.

Η ΛΟΥΞ πραγματοποιεί εξαγωγές σε περίπου 20 χώρες σε όλον τον κόσμο, με αξιοσημείωτες πωλήσεις σε Γερμανία, Καναδά, ΗΠΑ, Ιταλία, Αυστραλία, Κύπρο, Κίνα , Ηνωμένο Βασίλειο, Ισραήλ, Μάλτα, Παναμά, Ελβετία, Ρουμανία, Κορέα, Αλβανία, Κατάρ, Ντουμπάι, Βέλγιο και Ολλανδία.

Την τελευταία οκταετία η Λουξ έχει κάνει συνολικά επενδύσεις 20 εκατ. ευρώ, με την τελευταία επένδυση στην νέα μονάδα παραγωγής να αγγίζει σχεδόν τα 6 εκατ. ευρώ.

Το 2015 το μερίδιο της Λουξ σε αξία ήταν 8,1% στο σύνολο των αναψυκτικών και 27% σε αξία στην κατηγορία αναψυκτικά με γεύση, μερίδια τα οποία συνεχώς αυξάνονται κατά το 2016.

Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2016, παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον στην αγορά, η Λουξ συνεχίζει να σημειώνει σταθερή άνοδο, κάτι που φιλοδοξεί να διατηρήσει και στο δεύτερο εξάμηνο του 2016.