Η Μαθητική Επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα

Η Μαθητική Επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα

Τι περιλαμβάνει και φέτος το φιλόδοξο σχέδιο που θέλει να φέρει τους νέους σε επαφή με τον επιχειρηματικό κόσμο.

Η ιστοσελίδα epixeiro.gr ανακοίνωσε την επίσημη συνεργασία της ως media partner του  Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece και δημιουργεί ειδική ενότητα «Μαθητική Επιχειρηματικότητα».

Στην ενότητα αυτή δημοσιεύονται άρθρα για τις επιχειρήσεις μαθητών Γυμνασίου-Λυκείου (15-18 ετών) σε όλη την Ελλάδα που συμμετέχουν στο παγκόσμιο πρόγραμμα του ΣΕΝ/JA Greece «Εικονική Επιχείρηση» και διαγωνίζονται για την ανάδειξη της καλύτερης μαθητικής επιχείρησης της Ελλάδας της σχολικής χρονιάς 2017-2018.

Ομάδες μαθητών από 130 σχολεία (Γενικά Γυμνάσια και Λύκεια, ΕΠΑΛ, Σχολεία Ειδικής Αγωγής κ.α.) σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αλλά και στο Διδυμότειχο, τους Λειψούς, την Καβάλα, τις Σέρρες, την Καλαμάτα, τη Μήλο, τη Λέσβο, την Κρήτη, τη Ρόδο αλλά και πολλές άλλες πόλεις και χωριά της χώρας μας θα αναλάβουν να στήσουν τις δικές τους επιχειρήσεις. Η νικήτρια ομάδα θα αναμετρηθεί με άλλες 39 ομάδες στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό του Junior Achievement Εurope που φέτος θα πραγματοποιηθεί στο Βελιγράδι.

Η επιχειρηματικότητα στα σχολικά θρανία

Το πρόγραμμα σχολικής επιχειρηματικότητας μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» υλοποιείται εδώ και 12 χρόνια στην Ελλάδα υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων. Mαθητές από 15 έως 18 ετών, στη διάρκεια μια σχολικής χρονιάς καθοδηγούνται να στήνουν από το μηδέν τη δική τους «εταιρεία», με το εκπαιδευτικό υλικό του ΣΕΝ/JA Greece και την συνεργασία καθηγητών και εθελοντών-επιχειρηματικών συμβούλων. Οι μαθητικές ομάδες εκλέγουν Διοικητικό Συμβούλιο και  δημιουργούν πραγματικά προϊόντα και υπηρεσίες. Παρουσιάζουν τις «επιχειρήσεις» τους σε δύο μεγάλες εμπορικές εκθέσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και οι ομάδες που ξεχωρίζουν διαγωνίζονται στο τέλος της σχολικής χρονιάς στον Πανελλαδικό Διαγωνισμό «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση».  Η νικήτρια ομάδα διαγωνίζεται στη συνέχεια στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό «Company Of The Year» του Junior Achievement Europe. Πέρυσι «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση» της Ελλάδας αναδείχθηκε η ομάδα «Watch Out» του Aριστοτέλειου Κολλεγίου Θεσσαλονίκης, η οποία εντυπωσίασε και στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο στις Βρυξέλλες.