Η μεγαλύτερη αλυσίδα ηλεκτρονικών στις ΗΠΑ αποσύρει από τα ράφια της τα προϊόντα της Kaspersky

Η μεγαλύτερη αλυσίδα ηλεκτρονικών στις ΗΠΑ αποσύρει από τα ράφια της τα προϊόντα της Kaspersky
A customer exchanges his Samsung Electronics' Galaxy Note 7 to Galaxy S7 at company's headquarters in Seoul, South Korea, October 13, 2016. REUTERS/Kim Hong-Ji - RTSS0H5

Εξαιτίας ανησυχιών για το ενδεχόμενο παραβίασης δεδομένων από τη Ρωσία.

Η Best Buy, η νούμερο 1 αλυσίδα καταστημάτων πώλησης ηλεκτρονικών ειδών στις ΗΠΑ, αποσύρει από τα ράφια κι από την ιστοσελίδα της τα προϊόντα κυβερνοασφάλειας της Kaspersky Lab.

Ο λόγος; Οι έντονες ανησυχίες σχετικά με την επιρροή της ρωσικής κυβέρνησης στην εταιρεία, η οποία έχει έδρα στη Μόσχα.

Η Best Buy ένιωσε ότι υπάρχουν «πολλά αναπάντητα ερωτήματα» και έτσι αποφάσισε να τερματίσει την πώληση των προϊόντων antivirus της Kaspersky, όπως αναφέρει η εφημερίδα Star Tribune, η οποία πρώτη δημοσιοποίησε την απόφαση της αλυσίδας λιανικής.

Μια εκπρόσωπος της Best Buy επιβεβαίωσε το δημοσίευμα αλλά αρνήθηκε να δώσει περαιτέρω πληροφορίες.

Μια επιτροπή του αμερικανικού Κογκρέσου έχει ζητήσει από τις κρατικές υπηρεσίες να μοιραστούν τυχόν έγγραφα που αφορούν τη συγκεκριμένη εταιρεία κυβερνοασφάλειας, λέγοντας ότι τα προϊόντα της θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για «δόλιες ενέργειες εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών», όπως ανέφερε το Reuters τον Ιούλιο.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ αφαίρεσε την Kaspersky από τις λίστες των εγκεκριμένων προμηθευτών από τους οποίους μπορούν οι κρατικές υπηρεσίες να αγοράζουν τεχνολογικό εξοπλισμό.

Η Kaspersky, η οποία αρνείται κάθε σχέση με οποιαδήποτε κυβέρνηση, δήλωσε ότι τερματίστηκαν οι σχέσεις της με τη Best Buy.